Foto: Facebook Imperial Wet

Echipa de futsal Imperial WET Miercurea Ciuc a trecut la scor, 8-0 (3-0), de Informatica Timișoara într-o partidă contând pentru etapa I a play-off-ului Ligii I la futsal.

Ciucanii revin astfel pe primul loc al clasamentului, pe care urcase, după succesul de la Călărași, vicecampioana CS United Galați. Confruntarea găzduită de Sala de Sport a liceului „Márton Áron” din Miercurea Ciuc a stat sub semnul echilibrului mai puțin de două minute, pivotul Hadnagy István fiind primul marcator al harghitenilor.

La pauză, Imperial WET conducea deja cu 3-0. „Am tratat meciul cu seriozitate, iar rezultatul s-a văzut la final, și pe tabelă, și pe teren. Trebuie să recunoaștem însă că, deși am marcat destul de repede, primele zece minute au fost dificile. Suntem, am mai spus asta, într-o formă foarte bună, avem disciplină, avem atitudine, avem dorință de a câștiga din nou titlul. Acum ne gândim doar la meciul de la Galați, de marți. Va fi spectacol”, a spus internaționalul Bogdan Covaci, unul dintre cei mai buni oameni ai ciucanilor în partida de luni.

Cei prezenți la meciul Imperial WET – Informatica Timișoara au trecut prin mari emoții în repriza secundă, atunci când Sasse, de la gazde, și Darko Ristić, de la bănățeni, s-au ciocnit cap în cap și au rămași întinși pe parchet! Dacă Sasse și-a revenit destul de repede, Ristić a fost transportat la spital, de unde a fost recuperat câteva ore mai târziu de delegația oaspeților.

„Scorul spune tot, chiar dacă nu am jucat rău în prima repriză. Tinerii noștri jucători nu au reușit să facă față campioanei, o echipă foarte valoroasă, care, în opinia mea, va câștiga și în acest an titlul în Liga I. Ne bucurăm pentru faptul că accidentarea lui Darko Ristić nu a fost foarte gravă”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

Imperial WET – Informatica Timișoara 8-0 (3-0)
Sala de Sport a liceului „Márton Áron”, Miercurea Ciuc
Au marcat: Hadnagy (2), Covaci (11, 23), Savio (17, 38), Tankó (28), Fl. Matei (30), Deco (38)
IMPERIAL WET: Victor Lopez – B. Covaci, A. Pânzaru, Hadnagy, Sasse; R. Paltan, Cr. Matei, Fl. Matei, Savio, Deco, Rakic, Iszlai, L. Tanko, Kusmodi
Antrenor: Cosmin Gherman; antrenor secund: Levente Ferencz; preparator fizic: Laszlo Miko; delegat: Zsolt Biro

INFORMATICA: R. Voin – V. Ilaș, D. Ristić, A. Nemițanu, S. Milovac; T. Toth, G. Filip, D. Nastai, V. Simiceanu, I. Cojocaru, R. Plopeanu, D. Dan
Antrenor: Valentin Ilaș; antrenor secund: Eugen Morariju; preparator fizic: Nicolae Kopscsuk; director sportiv: Florin Chirițescu
Arbitri: Ionuț Smeu (Brăila), Florin Aurelian Macovei (Galați); Radu Danielenco (Ploiești)
Observator: Radu Petre (București)

Liga I, play-off, etapa I:
Futsal Club Dunărea Călărași – CS United Galați 3-6 (2-2)
Imperial WET Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara 8-0 (3-0)

Clasament: 1. Imperial WET 6p; 2. United 5p; 3. Dunărea 1p; 4. Informatica 0p

Etapa viitoare:
Sâmbătă, 7 martie, ora 16:00
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași
Marți, 10 martie, ora 17:30
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc

Play-out, etapa I:

Duminică, 1 martie
CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-8 (1-4)
Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
Arbitri: Mihai Alexandru Kiuță (Brașov), Florin Daniel Anca (Deva); Marius Trașcă (Pitești)
Observator: Bogdan Ciolacu (Pitești)

Articol de Adi Dobre