Echipa de ligă secundă ACS Futsal Poli Iași are un nou antrenor. Fostul atacant al Politehnicii, Ciprian Brighiu, 40 de ani, a preluat banca tehnică de la Marius Cozma, cel care s-a ocupat de pregătirea echipei în ultimul an. Cozma s-a retras de la echipă după ce a luat decizia de a se muta împreună cu familia acasă, la Constanța.

”Eu am mai jucat la echipa de futsal în prima ligă, sub comanda lui Nelu Stancea, apoi am lucrat și cu Marius Cozma, cel care m-a propus în funcția de antrenor după ce a decis să plece. Din păcate, la turneul de la Focșani ne-au lipsit mai mulți jucători importanți, între care Mario Șchiopu, Vali Pricop sau Pisică Radu. Nu am obținut decât un punct în trei meciuri la Focșani, dar sperăm să ne prezentăm mult mai bine la următorul turneu, programat la Piatra Neamț, între 4 și 6 decembrie. Avem mai mult timp să lucrăm până atunci și să obținem rezultate mai bune. Avem 3-4 jucători foarte tineri în echipă, de 17-18 ani, care nu au mai jucat niciodată futsal și este foarte greu să faci trecerea de pe teren mare la futsal. Nu am reușit în puținul timp să facem antrenamente, să-i învățăm cât de cât lucrurile bază din futsal. Mai avem de lucrat pe toate fazele, în principal în defensivă. Apărarea este principalul atu la o echipă de futsal. Plus așezarea în teren, mulți dintre ei nu sunt obișnuiți cu spațiile mici. Sperăm ca în timpul pe care îl avem să reușim să facem niște trasee de joc”, a declarat Ciprian Brighiu.

Obiectivul pentru acest sezon

Noul antrenor al echipei ieșene de futsal își dorește promovarea în prima ligă la finalul acestui sezon, deși obiectivul fixat de conducere este reconstrucția echipei.

”Obiectivul conducerii pentru mine este cel de reconstrucție a echipei, dar personal, și le-am spus și băieților acest lucru, vreau să terminăm pe locul 1 și să promovăm. Avem un lot bun, copiii care vin din urmă au valoare, sunt talentați, iar acest turneu de la Focșani a fost un test pentru mine și pentru cei nou-veniți, să vadă nivelul la care se joacă și că este mult de muncă. Ne dorim să terminăm pe primul loc și să promovăm în Liga I. Cu gândul acesta am venit. Sper să se rezolve și problemele financiare, ne dorim ca oficialitățile locale să vină în ajutorul nostru. Este păcat ca un oraș de talia Iașiului să nu aibă futsal la nivelul primei ligi. Mă uit la condițiile foarte bune pe care le au echipe din orașe mult mai mici decât Iașiul”, a mai spus Ciprian Brighiu.

Marius Cozma, cel care a condus echipa în ultimul an, le-a urat foștilor elevi mult succes în tentativa de a reveni în elita futsalului românesc: ”Eu l-am propus pe Ciprian Brighiu pentru a prelua banca tehnică, le urez mult succes lui și băieților. M-am simțit foarte bine la Iași, băieții au fost alături de mine, iar eu rămân cu sufletul alături de ei în continuare”.

Un punct în 3 meciuri la Focșani

La al doilea turneu din acest sezon al ligii secunde, desfășurat la Focșani, ACS Futsal Poli Iași a obținut doar un punct, 6-6 cu Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, pierzând celelalte două partide, 2-3 cu Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști și 3-5 cu Fortius 2014 Buzău. Asta după ce în primul turneu ieșenii câștigaseră toate meciurile.

Rezultatele complete înregistrate la turneul de la Focșani, în Seria I Est:

Etapa a 4-a

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Fortius 2014 Buzău 11-3
ACS Futsal Poli Iași – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 6-6

Etapa a 5-a

Fortius 2014 Buzău – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 2-7
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – ACS Futsal Poli Iași 3-2

Etapa a 6-a

Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 0-4
ACS Futsal Poli Iași – Fortius 2014 Buzău 3-5

Clasament:

1. Sportul Ciorăști 13p;
2. Poli Iași 10p;
3. Fortius 6p;
4. Ceahlăul 5p.

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ (IAȘI)