În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, a hotărât:

Având în vedere solicitările formulate de către mai multe cluburi participante în faza 16-imilor Cupei României cu privire la interpretarea anumitor prevederi ale Regulamentului Disciplinar al FRF coroborat cu faptul că în anii anteriori oficialii majorității cluburilor au aplicat într-un anume sens prevederile disciplinare cu privire la executarea sancțiunilor ca urmare a sancționării jucătorilor cu cartonaș roșu indirect (2 cartonașe galbene în același joc) și în lipsa oricărei practici a organismelor jurisdicționale ale FRF cu privire la aceste aspecte, dispune modificarea și clarificarea art. 41 alin. 2 din Regulamentul Disciplinar astfel:

Articol 41.2 Suspendarea ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene intervine din oficiu şi se execută începând cu primul joc oficial, în ordinea în care se desfăşoară jocurile, în calcul intrând numai jocurile din cadrul competiţiei în care a fost înregistrat cumulul de cartonaşe galbene. Prin excepție de la prevederile anterioare, două cartonaşe galbene primite de un jucător în acelaşi joc conduc la eliminare (cartonaş roşu indirect) şi la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonaşe galbene fiind anulate, executarea sanctiunii urmând a se efectua în conformitate cu prevederile art. 41 alin. 1 de mai sus, respectiv în primul joc desfășurat într-o competiție oficială după eliminare.