În conformitate cu dispozițiile art. 49 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – Președinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga – Vicepreședinte FRF, hotărăște:

– Aprobă referatul Departamentul Competiții al FRF cu privire la echipa a doua a clubului CS Concordia Chiajna care urmează a participa în Liga 3, sezonul 2020-2021, ca urmare a faptului că FC Ozana Târgu Neamț nu a depus garanția financiară necesară pentru participarea în competiția anterior menționată.

– Aprobă referatul Departamentului Competiții al FRF cu privire la sistemul competițional al Ligii de fotbal feminin, ediția 2020-2021, și programul competițional al acesteia.

– Aprobă, la solicitarea Departamentului Competiții al FRF, completarea art. 33 alin. 3 lit. b din ROAF, astfel:

”3. Pentru a avea drept de participarea la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații:
………………………………………………………………………………………
b. Cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori U19, U17, U16, U15, U13 și U11 (minim 2 echipe, la alegere), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a”

4. Aprobă, la solicitarea Departamentului Juridic al FRF, completarea art. 85 alin. 4 din Regulamentul Disciplinar astfel:

”4. Hotărârile pronunțate de organismele jurisdicționale ale FIFA/UEFA sau de Tribunalul Arbitral al Sportului sunt puse în executare de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, potrivit dispozițiilor art. 85 alin. 1 din prezentul Regulament. În situația în care hotărârile organismelor jurisdicționale ale FIFA/UEFA sau deciziile TAS conțin sancțiuni disciplinare, implementarea acestora se va efectua de către departamentele competente, respectiv Departamentul Competiții al FRF/LPF/AJF, după caz, pe baza referatului Departamentului Juridic care va solicita implementarea sancțiunilor respective în conformitate cu solicitarea FIFA/UEFA/TAS fără a fi necesară nicio formalitate suplimentară cu excepția acordării unui singur termen de 5 zile până la care debitorul are posibilitatea de a face dovada îndeplinirii obligațiilor prevăzute în decizia/deciziile respective. Sancțiunile respective pot fi suspendate sau anulate de către Departamentele de Competiții ale FRF/LPF/AJF fără nicio formalitate suplimentară în situația în care FIFA/UEFA/TAS vor emite o solicitare în acest sens.”

– Aprobă ca ACS Petrolul 52 Ploiești să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2020-2021, sub denumirea mărcii Petrolul Ploiești.

– Aprobă ca Fotbal Club Rapid 1923 S.A. să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2020-2021, sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid.