Foto: Sport Pictures

Selecționerul Edward Iordănescu s-a bazat pe 43 de jucători în campania de succes pentru EURO 2024, iar localitățile de proveniență ale acestora compun o hartă captivantă.

Sunt trei tricolori din aceste preliminarii născuți în afara granițelor României, este vorba de Mario Camora (Portugalia), Ianis Hagi (Turcia) și Bogdan Racovițan (Franța). Ceilalți 40 din totalul de 43 acoperă toate regiunile istorice ale României! O concluzie interesantă încă din startul analizei!

La județe domină Olt și Constanța

Avem pe harta compusă de eurotricolori toate provinciile și regiunile, de la Muntenia, Dobrogea, Crișana, Banat până la Moldova, Ardeal, Maramureș, Oltenia și capitala București!

Totodată, la nivel de reprezentativitate, vom observa că avem un număr de fotbaliști proporțional în mare măsură cu dimensiunea geografică și populația fiecărei regiuni!

Județele care au furnizat cei mai mulți tricolori sunt, la egalitate, Constanța și Olt, fiecare cu câte 4 nume. Imediat după avem Dâmbovița, cu 3 reprezentanți.

CAPITALA – 7

Florin Niță, Ionuț Radu, Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Denis Drăguș, Alex Dobre

MUNTENIA – 7

Marian Aioani (Ilfov), Valentin Țicu (Prahova), Florin Tănase (Dâmbovița), Valentin Mihăilă (Dâmbovița), Octavian Popescu (Dâmbovița), Florinel Coman (Brăila), Daniel Bîrligea (Brăila)

ARDEAL – 6

Horațiu Moldovan (Cluj), Olimpiu Moruțan (Cluj), Andrei Rațiu (Alba), Nicolae Stanciu (Alba), Darius Olaru (Sibiu), Andrei Artean (Hunedoara)

OLTENIA – 5

Nicușor Bancu (Olt), Andres Dumitrescu (Olt), Vladimir Screciu (Olt), Marius Ștefănescu (Olt), Tudor Băluță (Dolj)

MOLDOVA – 4

Ștefan Târnovanu (Iași), Andrei Burcă (Bacău), Vasile Mogoș (Vaslui), Louis Munteanu (Vaslui)

DOBROGEA – 4

Cristi Manea (Constanța), Andrei Borza (Constanța), Alexandru Cicâldău (Constanța), Denis Alibec (Constanța)

BANAT – 3

Deian Sorescu (Caraș-Severin), Raul Opruț (Caraș-Severin), Marius Marin (Timiș)

CRIȘANA – 3

Adrian Șut (Bihor), George Pușcaș (Bihor), Dennis Man (Arad)

MARAMUREȘ – 1

Adrian Rus (Satu Mare)