La mai puțin de o lună după ce a oficiat alături de colegul său ieșean Bogdan Hanceariuc la meciul Rusia – Franța, din preliminariile EURO 2022, arbitrul FIFA Vlad Ciobanu a fost delegat de UEFA la o altă partidă internațională importantă de futsal.

Șeful Comisiei Județene a Arbitrilor Iași va arbitra marți, 6 aprilie, la Budapesta, meciul Ungaria – Kazahstan, din cadrul etapei a V-a a preliminariilor Campionatului European 2022, un veritabil derby de calificare la turneul final ce va avea loc anul viitor, în Olanda.

La Budapesta, arbitrul FIFA ieșean va fi ajutat de colegul său Daniel Decă din Brăila, cel de-al treilea oficial și cronometrorul fiind din țara gazdă (Norbert Szilagyi, respectiv Gabor Kovacs).

Înaintea disputării penultimei etape, situația în grupa a V-a se prezintă astfel:

    MJ GM GP P
1 Kazakshtan 3 16 3 9
2 Ungaria 4 9 14 6
3 Belarus 4 7 13 3
4 Israel 3 8 10 3

De la reluarea competițiilor internaționale, întrerupte din cauza pandemiei, Vlad Ciobanu a fost delegat de UEFA la alte două meciuri contând pentru preliminariile Campionatului European de futsal 2022: Israel – Cipru (baraj pentru calificarea în grupe) și Rusia – Franța. De asemenea, a făcut parte din brigada care a condus meciul dintre România și Bosnia, fiind al treilea oficial.

La sfârșitul lunii martie, Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc, al doilea arbitru internațional ieșean, au condus finala Cupei României, meci disputat la Odorheiu Secuiesc, între echipele Imperial Miercurea Ciuc și FK Odorheiu Secuiesc și încheiat cu victoria ciucanilor, scor 6-3 (4-2).

Narcis Pohoață (Iași)