Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați programează duminică, 12 mai, de la ora 18:00, super-confruntarea dintre CS United Galați și CFR Timișoara. Primul duel al finalei Ligii 1 Futsal Fortuna va fi în direct la digisport.ro și FRF.tv!

United Galați – campioana en-titre și CFR Timișoara se confruntă pentru prima oară în finala campionatului. Dacă pentru gruparea de la malul Dunării prezența în ultimul act al Ligii 1 Futsal Fortuna e deja o obișnuință în ultimii ani, pentru CFR Timișoara finala reprezintă o premieră. Timișoara nu e însă la primul meci pentru titlu, Informatica, predecesoarea CFR-ului, având în palmares titlul de campioană a României.

Primele două dueluri, de duminică, 12 mai, și luni, 13 mai, se vor disputa pe terenul gălățenilor, care au încheiat pe locul 1 play-off-ul Ligii 1 Futsal Fortuna.

United Galați a dominat autoritar stagiunea, primele eșecuri ale echipei lui Florin Ignat venind abia în play-off, atunci când lupta pentru poziția secundă s-a dus realmente la baionetă între CFR Timișoara și CSM Deva. Bănățenii au tranșat această luptă cu trei etape înainte de final, când au dat lovitura învingând Deva la ea acasă (scor 2-1).

United Galați a făcut repetiția generală pentru marea finală în urmă cu o săptămână, când a învins pe teren propriu CSM Deva cu scorul de 4-2, în ultima etapă a play-off-ului. CFR Timișoara a preferat să se antreneze, ținându-și acasă atât antrenorul, cât și cei mai buni jucători. Robert Lupu – tehnicianul bănățenilor a trimis pentru meciul din ultima rundă de la Odorheiu Secuiesc o echipă formată din rezerve, care a fost zdrobită de vicecampioana ultimei ediții, 14-0!

În actuala stagiune, United Galați și CFR Timișoara s-au întâlnit de patru ori. În sezonul regular, gălățenii s-au impus atât la Timișoara (3-1, etapa a 9-a, 17 noiembrie), cât și pe teren propriu (4-3, etapa a 18-a, 5 martie). În play-off, CFR Timișoara și-a luat revanșa învingând în ambele meciuri (3-2 la Galați și 7-5 pe teren propriu).

Optimismul dinaintea marii finale a Ligii 1 Futsal Fortuna e prezent în ambele tabere.

„Spectacolul este garantat”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Cristian Ștefu (președinte CS United Galați): „Prevăd o finală pentru deliciul publicului, între două echipe care luptă în spiritul fair-playului de la primul până în ultimul minut. Sunt meciurile pentru care băieții noștri s-au pregătit tot sezonul și pe care sunt sigur că frumoșii suporteri gălățeni le-au așteptat cu nerăbdare.

Cu un parcurs excelent în campionatul regulat, ne-am permis să tratăm play-off-ul cu lejeritate. Sper să fie un plus și nu un minus, și să intrăm încă din primul meci al finalei concentrați, pentru că pregătiți suntem.

Rămâne de văzut! Fac apel la toți antrenorii să îndemne părinții și copiii implicați în fenomen să vină la acest eveniment sportiv, pentru că spectacolul este garantat, cu siguranță, atât în teren, cât și în tribune”

Florin Ignat (antrenor-jucător United): „Va fi o finala în care vor fi cel putin trei meciuri foarte spectaculoase. Suntem pregătiți pentru această finală. Vrem să păstrăm trofeul, dar pentru acest lucru trebuie să luptăm, să dovedim că merităm acest trofeu. Așteptăm ca suporterii noștri să umple sala și să ne susțină cum ne-au susținut la fiecare finală”

Robert Crișan (United): „Ne bucurăm că am reușit din nou să ajungem în finala campionatului! O finală grea împotriva unei echipe foarte bune, care ne-a dat bătăi de cap de fiecare dată când ne-am întâlnit. Avem un avantaj că jucăm acasă primele două meciuri. Sperăm să le câștigăm pe amandouă, dar le luăm treptat, așa că ne concentrăm doar pe meciul de duminică. Suntem pregătiți și ne dorim să ridicam din nou trofeul”

Matei Boșneagă (United): „Ne așteaptă cele mai importante meciuri din acest sezon împotriva unui adversar foarte puternic. Suntem pregătiți atât fizic, cat și psihic și abia așteptăm să intrăm pe teren și să aducem un nou trofeu de campioană la Galați”

Vlăduț Dudău (United): „Urmează cele mai importante meciuri din acest campionat și sper ca la ora meciurilor să fim cu toții bine și extrem de motivați ca să ridicăm trofeul! Cei de la Timișoara au un moral foarte bun deoarece ne-au învins în ultimele două meciuri și de asta nu o să fie usor să câștigăm, dar pentru momentele acestea te apuci de futsal! O finală nu se joacă, ci se câștigă”

Andrei Crăciun (United): „Suntem bucuroși că ne-am calificat într-o nouă finala. Știm că vom avea meciuri în care vom întâlni un adversar care are calitate și e bine pregătit tactic de către Robert Lupu, dar sunt sigur că eu și colegii mei vom da totul pentru a păstra titlul la Galați. Așteptăm suporterii să fie alături de noi, asa cum au fost întotdeauna, mai ales în asemenea meciuri. Micile detalii vor face diferența și sperăm că noi le vom avea”

Petrișor Toniță (United): „În primul rând pot spune că este o finală de care pe care, pentru că nu degeaba adversarii noștri au ajuns până în ultimul act. În al doilea rând, jucăm primele două meciuri acasă ceea ce ar trebui să fie un avantaj pentru că publicul nostru este extraordinar. Și nu în ultimul rând o să facem tot posibilul ca titlul să rămână la Galați, deși este foarte greu. Vom lupta până în ultima secundă”

„Un management bun și cu un antrenor pe masură”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Gabriel Lungu (finanțator CFR Timișoara): „O finală între cele mai bune echipe ale campionatului. A fost un sezon greu, în care Galațiul era clar că pornește cu prima șansă. CFR a avut un parcurs bun și cu toate că bugetul nostru a fost unul redus, am ajuns să jucăm finala. Trebuie apreciat faptul că suntem singura echipa din cele patru,care are bugetul asigurat din fonduri private. Am dovedit că putem face treabă cu bani puțini, dar cu un management bun și cu un antrenor pe masură. Îi felicit pe toți pentru prezența în ultimul act al acestui sezon. Finala se dispută, dar e clar că Galațiului pleacă cu prima șansă. Noi ne-am îndeplinit obiectivul și ne jucăm șansa. Cel mai bun să câștige”

Mihnea Toader (CFR Timișoara): „Așteptăm cu nerăbdare primele meciuri la Galați. Știm că va fi foarte greu pentru că United este o echipă bună, care joacă de mult timp împreună, are calitate de aceea e și favorită, dar și noi am arătat tot sezonul că suntem o echipă bună și vrem să câștigăm finala. Suntem în efectiv complet, suntem încrezători, am pregătit meciurile și așteptăm să ne bucurăm de ele”

CS United Galați – CFR Timișoara, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați, în direct la digisport.ro și FRF.tv

Articol de Adi Dobre