Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Titlul cucerit de CS United marți seară după cea de-a treia victorie din tot atâtea partide disputate în finala cu CFR Timișoara este cel de-al treilea consecutiv pentru echipa pregătită de Florin Ignat.

Gruparea de la malul Dunării a disputat în acest sezon cea de-a șaptea finală consecutivă! Ar fi fost opt, dacă în sezonul 2019-2020 campionatul nu ar fi fost „înghețat” din pricina pandemiei. Stagiunea 2019-2020 a revenit totuși, la „masa verde”, echipei United Galați, declarată câștigătoarea pentru că se afla pe primul loc în clasament în momentul în care competiția a fost oprită.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Toate aceste cifre etichetează gruparea gălățeană drept cea mai constantă echipă din istoria futsalului românesc!

20 de ani de futsal pe malul Dunării!

În acest an, CS United împlinește două decenii de la înființare, iar titlul cucerit marți seară în Banat vine să încununeze munca din toată această perioadă a celor implicați în fenomen la Galați.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

„E greu de exprimat în cuvinte ceea ce simțim în acest moment”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați, care a continuat: „E un nou titlu meritat, câștigat pe teren. Un titlu la care au pus umărul, ca și în anii precedenți, toți jucătorii, indiferent cât au evoluat, cei care ne conduc și ne ajută financiar, toți gălățenii care ne-au încurajat din tribune sau din fața televizoarelor sau a monitoarelor. Am dovedit din nou că suntem cei mai buni. Sunt mândru că am lângă mine asemenea oameni! Sunt mândru că reprezentăm cu cinste orașul Galați”.

„Am adus performanță și am făcut cinste orașului și județului”

„Eu și familia mea suntem alături de United din 2008. Din 2011 am rămas singurii finanțatori. Nu a fost ușor. A fost incredibil de greu. Cu toate problemele de care ne-am lovit am încercat și am reușit să ținem în viață acest brand, pentru că United Galați e un brand care a crescut frumos, am încercat în permanență să ridicăm nivelul de performanță, nivelul futsalului românesc și vreau să cred că am reușit. Cu banii primiți de la autorități am adus performanță și am făcut cinste orașului și județului. E adevărat, pe plan extern, unde ne-am comportat onorabil, e mai greu să te impui, dar nu vom ceda. United a fost și este copilul nostru, iar într-o familie toți copiii sunt tratați în mod egal. Acest titlu nu e întâmplător. Nimic nu e întâmplător! La Galați suntem, repet, o familie! Acest amănunt a făcut ca United să țină atâta vreme steagul sus”, a spus Toader Ștefu, președintele de onoare al clubului United Galați.

Daniel Araujo: „Mândru că sunt căpitanul acestei echipe”

După victoria de la Timișoara de marți, fiecare jucător al campioanei României și fiecare oficial au fost invitați să spună câteva cuvinte. Unii și le-au găsit mai repede, alții mai greu!

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Petrișor Toniță: „E un vis să fiu campion de trei ori consecutiv cu această echipă minunată. Mă bucur pentru toți, mă bucur pentru mine, mai ales că e primul sezon în care cu mine în poartă United nu a înregistrat niciun eșec”

Alan Felipe Sasse: „E un sentiment foarte bun și autentic, după un sezon de muncă asiduă și dorință de a câștiga. Rezultatul nu putea fi altul. Felicitări tuturor pentru un sezon minunat”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Daniel Araujo: „Este un nou trofeu meritat. Sunt mândru că sunt căpitanul acestei echipe”

Deiby Pamplona: „Sunt foarte fericit pentru acest titlu, pentru că a fost unul dintre obiectivele principale pe care ni le-am propus ca echipă încă de la începutul sezonului. Sunt foarte recunoscător și mândru de colegii mei, de echipa tehnică, de manageri și de toți oamenii buni care ne-au fost alături la fiecare meci. Toate acestea au fost posibile datorită uniunii și familiei pe care le-am format pe parcursul sezonului și asta s-a reflectat pe terenul de joc și în acest titlu de campion”

Matei Boșneagă: „E un sentiment de fericire maximă”

Alin Cârdei: „Patru trofee de campion și opt trofee câștigate la 22 de ani! Tot ce pot să spun e că sunt foarte fericit! Din momentul acesta promisiunea mea e că nu mă voi opri aici, și voi face istorie”

Vlăduț Dudău: „Am dovedit încă o dată că unitatea, colectivul, echipa primează”

Iulian Cojocaru: „A fost o seară unică, de neuitat”

Albert Cireș: „Mă bucur că fac parte din lotul acestei echipe. Atmosfera e una extraordinară, iar colegii au făcut ca acest sezon să treacă foarte repede”

Mihai Tudor: „Sunt fericit ca fac parte din acest colectiv și le mulțumesc tuturor colegilor pentru acest sentiment”

Leonardo Moura: „Sunt foarte fericit pentru acest nou titlu de campion al României și că fac parte din acest grup fantastic”

Alexandru Tănăsilă (omul bun la toate la United): „Sunt cel mai fericit om! Sunt fericit pentru acești băieți minunați”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Jucătorii și oficialii echipei CS United Galați au sărbătorit titlul de campioană a Ligii 1 Futsal Fortuna sezonul 2023-2024 la Timișoara, unde au rămas după meciul 3. Sărbătoarea va continua în aceste zile la Galați, unde campionii își vor preenta trofeul și medaliile de campioni ai României.

Articol de Adi Dobre