Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor din Mărășești a găzduit duminică seară duelul dintre nou-promovata Mausoleul Mărășești și campioana CS United Galați, meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii 1 Futsal Fortuna, prima din 2024.

Ca și în meciul tur de la Galați, câștigat de United cu scorul de 6-1, Mausoleul Mărășești, echipă pregătită de Marius Cozma, a încercat să joace de la egal la egal cu mult mai experimentata sa adversară. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 1-1, United Galați a apăsat pedala de accelerație și s-a impus cu scorul de 4-2. În finalul partidei, Mausoleul Mărășești a forțat cu un „5 contra 4”, dar nu a reușit să schimbe soarta confruntării.

„Meciul a fost echilibrat, așa cum prognozam. A fost egal la pauză, ne-am ținut aproape de echipa campioană, ne-am ținut bine. La 3-1 pentru oaspeți am marcat din nou, dar a venit golul de 4-2 și totul s-a terminat. Sincer, am crezut că vom putea face o surpriză, dar e greu în fața celor de la United Galați. Sunt buni, cu câteva individualități remercabile. A fost un meci frumos”, a spus Romeo Drăgan, managerul grupării vrâncene.

„Primul meci după vacanță! Din acest motiv era cumva normal să începem mai greu, mai ales că, așa cum ne-am așteptat, Mausoleul Mărășești a dat o replică foarte bună. Ne așteptam la asta, dar nu cred că victoria noastră poate să fie pusă la îndoială de cineva. Băieții s-au mișcat bine, am făcut un meci bun. Important este că am bifat un nou succes, al 12-lea în 13 etape. Ne-a lipsit Deiby, care a avut probleme pe drumul de întoarcere din Brazilia. Daniel Araujo a sosit sâmbătă seară în țară, dar a evoluat”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei CS United Galați.

În primul meci al etapei, sâmbătă seară, la Sfântu Gheorghe, revelația Sepsi SIC a primit vizita formației Șoimii Șimand. Trupa pregătită de Szabolcs Mánya s-a impus la o diferență de cinci goluri, 7-2 (2-1), dar meciul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul. Tânăra grupare arădeană a dat o replică foarte bună formației gazdă, dar a cedat pe final, când a încasat trei goluri în ultimele patru minute.

Runda a 13-a va continua mâine, marți, 16 ianuarie, când sunt programate trei meciuri. Cel mai important este derby-ul dintre FK Odorheiu Secuiesc și CSM Deva, partidă care va fi în direct, de la ora 18:00, la Digi Sport 2 și FRF.tv.

Etapa a 13-a

Sâmbătă, 13 ianuarie

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Șoimii Șimand 7-2 (2-1), „Sepsi Aréna” – Sfântu Gheorghe

Au marcat: Kusztos Szabolcs (19, 20), Bende Bence (25), Veres Botond (26, 37), Mathys Bence (36), Bende Bence (38) / Dumitru Copil (20, 28)

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Sorescu Bogdan (Pitești)

Duminică, 14 ianuarie

  • ACS Mausoleul Mărășești – CS United Galați 2-4 (1-1), Sala Sporturilor – Mărășești

Au marcat: Petre Mohamed (17, 26) / Alan Felipe Sasse (13), Andrei Crăciun (21), Robert Crișan (23), Iulian Cojocaru (32)

Arbitri: Mocanu Dragos, Preda Romeo; Hornet Andrei (toți trei din Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Marți, 16 ianuarie

Ora 17:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras; Szabo Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Târgu Mureș

Arbitri: Pentek Laurentiu (Oradea),  Dârjan Liviu (Brașov); Brașovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Șpaiuc Sebastian (toți din Iaşi)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

Clasament: 1. United Galați 37p; 2. CFR Timișoara 30p; 3. ACS Sepsi SIC 28p; 4. CSM Deva 26p; 5. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 25p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre