Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat - Galați

Liga 1 Futsal Fortuna a ajuns înaintea ultimului meci al anului 2023! Acesta se va disputa astăzi, marți, 5 decembrie, la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați.

Față în față se vor afla principalele candidate la titlul de campioană în acest sezon, marile rivale United Galați și CSM Deva. Superconfruntarea de la Galați va fi în direct, de la ora 17:00, la Digi Sport 2 și FRF.tv!

Partida dintre United Galați – campioana en-titre și CSM Deva – deținătoarea Cupei României contează pentru etapa a 12-a, a treia a returului și ultima din acest an.

În tur, la Deva, a fost spectacol total! S-a încheiat 4-4, cu CSM Deva revenind spectaculos în finalul jocului.

Vlăduț Dudău: „În astfel de meciuri orice este posibil”

Ambele combatante se află într-o formă foarte bună. Pe locul 1 în ierarhia Ligii 1 Futsal Fortuna, gălățenii au 11 victorii și un egal în acest sezon. Trupa lui Florin Ignat își va petrece Sărbătorile în fotoliul de lider indiferent de rezultatul din această seară.

„Ne așteptăm la un meci frumos, dar, în același timp, foarte greu. Spun asta pentru că e un derby, iar în astfel de meciuri orice este posibil. Sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și să îi facem fericiți pe suporterii care vor veni la sală. Trebuie doar să fim concentrați sută la sută și nu avem cum să pierdem”, a spus internaționalul gălățean Vlăduț Dudău.

Robert Crișan: „Suntem pregătiți pentru ceea ce urmează”

„Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură această partidă! E un derby și suntem pregătiți pentru ceea ce urmează. Cu siguranță va fi un meci de calitate, cu multă ambiție! Ne bucurăm că jucăm acasă și că vom avea suportul publicului, care întotdeauna a fost omul nostru în plus! Cel mai bun să câștige”, a spus Robert Crișan, unul dintre cei mai buni oameni ai lui United în acest sezon.

Florin Ignat: „Nu va fi ușor”

„E ultimul meci din acest an și, în plus, vom juca acasă, în fața celor care ne-au fost mereu alături. Tocmai de aceea vrem să încheiem acest an cu o victorie. Nu va fi ușor însă. Întâlnim un adversar în mare formă. Sunt convins că va fi spectacol”, a spus și Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați.

Sergiu Gavrilă: „Un meci asteptat de ambele echipe”

Jucătorii echipei CSM Deva au ajuns la Galați cu bagajele burdușite cu optimism! Oamenii lui Milos Simić și Florin Matei speră să se întoarcă la Deva cu toate cele trei puncte. CSM Deva vine după cinci victorii consecutive, dar chiar dacă se va impune astăzi pe malul Dunării nu va putea urca pe locul secund în clasament, loc ocupat de CFR Timișoara.

Om de bază la CSM Deva și component al primei reprezentative, Sergiu Gavrilă spune că toată lumea e pregătită de derby: „Este ultimul meci din an, un meci așteptat de ambele echipe, un derby ca de fiecare dată. Suntem pregătiți să dăm totul, să scoatem un rezultat pozitiv. Îi cunoaștem foarte bine pe adversari, sunt sigur că și ei își doresc la fel de mult victoria în această confruntare. Vom face tot posibilul ca punctele să plece spre Deva”.

Andrei Dinicuț: „Spectacolul este asigurat”

Fost jucător al echipei United, Andrei Dinicuță revine la Galați ca adversar: „Este un derby, ca de fiecare dată un meci de mare luptă în care spectacolul este asigurat. Am plecat spre Galați cu gândul doar la victorie. Suntem hotărâți să încheiem anul cu bine și să ne întoarcem la Deva cu toate punctele puse în joc chiar dacă jucăm acest duel pe terenul liderului”.

Milos Simić: „Și noi ne-am îmbunătățit jocul”

Internaționalul sârb Milos Simić, antrenor-jucător al echipei CSM Deva alături de Florin Matei, știe cel mai bine ce o așteaptă pe echipa sa la Galați: „Vom avea un meci greu. Privind jocurile, cred că echipa United Galați și-a ridicat nivelul jocului față de începutul de campionat. Am venit însă la Galați cu dorința de a arăta că și noi ne-am îmbunătățit jocul în ultima perioadă. De asemenea am venit aici cu dorința de a încheia această parte a sezonului cât mai bine”.

Etapa a 12-a

Duminică, 3 decembrie 

  • ACS Mausoleul Mărășești – CSM Târgu Mureș 5-2 (3-2), Sala Sporturilor, Mărășești

Au marcat: Ion Dumitru (8, 26), Florin Dobre (10, 15), Octavian Cireș (23) / Robert Palistan (6), Attila Ordog (19)

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

  • ACS Șoimii Șimand – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 6-16 (0-8), Sala de Sport „Şoimii”, Şimand

Au marcat: Paul Ujoc (23),  Danielk Mărcuș (28), Alin Ciornei (30), Claudiu Ujoc (36), Andrei Cordoș (37, 39) / Hadnagy (1, 15, 22), Bálint (3, 4), Tankó (11), Boga (14, 16, 30), Balázsi (20, 37, 39), Iszlai (24), Kedei (26), Popovics (39, 40)

Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Pentek Laurențiu (Oradea); Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)

Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

  • CS Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara 2-10 (1-1), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”,  Buzău

Au marcat: Gabriel Bobe (10), Andrei Ignat (36) / Andrei Nemițanu (17, 22, 35), George David (23, 32), Gabriel Henrique (28, 31, 39), Daniel Samant (40)

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni), Darjan Liviu (Braşov); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

Luni, 4 decembrie

  • ACS West Deva – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 5-7 (3-3), Sala Sporturilor, Deva

Au marcat: Boda Krisztian (8, 36), Liviu Herci (9, 15), Darius Pușcă (23) / Mathis Matyas (1), Laszlo Szocs (7, 16, 28), Czintos Ferenc (31), Mate Jozsef (33), Bende Bence (38)

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Stanciu Robert Ionuț (Buftea); Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara)

Observator: Mititel Marius (Bucureşti)

Marți, 5 decembrie

Ora 17:00

  • CS United Galați – CSM Deva, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați – în direct la Digi Sport și FRF.tv

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iaşi), Chița Liviu (Piteşti); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Observator: Florea Frusin (Bucureşti)

Clasament: 1. United 31p; 2. CFR Timișoara 30p; 3. CSM Deva 26p; 4. FK Odorheiu Secuiesc 25p; 5. Sepsi SIC 25p; 6. Mausoleul 16p; 7. Luceafărul 9p; 8. West Deva 9p; 9. Șoimii 3p; 10. Târgu Mureș 0

Articol de Adi Dobre