Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi cel de-al doilea meci al etapei a 2-a a Play-Off-ului. La Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați se vor confrunta campioana CS United Galați și CFR Timișoara. Meciul va fi de la ora 18:30 în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Un succes astăzi le-ar asigura gălățenilor, lideri incontestabili ai Ligii 1 Futsal Fortuna, calificarea matematică în marea finală de pe prima poziție a clasamentului. Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor, este optimist înaintea meciului cu CFR Timișoara, în ciuda a două probleme importante de efectiv. Campioana l-a pierdut, cel mai probabil până la finalul sezonului, pe goalkeeper-ul Petrișor Toniță, titularul din poarta primei noastre reprezentative. Toniță s-a accidentat la meciul din prima etapă a Play-Off-ului, cu FK Odorheiu Secuiesc, acum o săptămână.

„Este o pierdere importantă. Petrișor Toniță este o piesă de bază în angrenajul echipei noastre. Sperăm să își revină cât mai curând. Îl avem însă pe Alin Cârdei. Și el e portar de echipă națională! Asta înseamnă să ai un lot echilibrat. Am încredere în Alin, care a dovedit că ne putem baza pe el ori de câte ori a fost nevoie”, a spus Florin Ignat. Al doilea jucător indisponibil din lotul gălățenilor este Matei Boșneagă, cel care la începutul anului a debutat la echipa națională.

United Galați și-a propus să încheie fără înfrângere sezonul, ceea ce ar reprezenta o premieră. „Sper din tot sufletul să ne asigurăm locul în finală de pe primul loc încă de azi. Sincer, nu ne interesează cu cine vom juca finala. Vrem să ne bucurăm de toate meciurile care au mai rămas de disputat în acest Play-Off, să crească toată lumea, să atingem vârful de formă la ora finalei. Timișoara vine să câștige, asta e clar. Avem meciuri grele în continuare. Vrem să încheiem în premieră neînvinși sezonul. Nu îmi amintesc ca altă echipă să termine neînvinsă întreg sezonul. Ar fi o performanță extraordinară”, a mai spus Florin Ignat.

După victoria de sâmbătă a echipei CSM Deva la Odorheiu Secuiesc, CFR Timișoara a coborât pe poziția a treia a clasamentului Ligii 1 Futsal Fortuna. În bătălia pentru locul 2, CFR Timișoara e condamnată să câștige diseară la Galați. Bănățenii vin după eșecul de pe teren propriu cu CSM Deva, rezultat care a relansat lupta pentru un loc în marea finală.

Gabriel Lungu, finanțatorul echipei de pe Bega, e optimist înaintea meciului de astăzi: „Va fi un meci greu, capital chiar în lupta pentru un loc în marea finală. Întâlnim un adversar foarte dificil. Este foarte greu să joci împotriva Galațiului. Au bancă, au lot puternic. Tocmai de aceea cred că și un rezultat de egalitate ar fi unul pozitiv. Campionatul în acest sezon e foarte echilibrat. Mergem la Galați să jucăm. Le-am spus și băieților că nu au niciun fel de presiune. Ori câștigăm, ori pierdem! E simplu! Am însă încredere că vor da totul pentru victorie”.

Meciuri spectaculoase și în Play-Out, dar și în Turul Suplimentar al Ligii a 2-a!

În acest weekend au fost programate și meciurile etapei a 2-a a Play-Out-ului. Au fost confruntări spectaculoase, cu multe goluri!

Startul a fost dat la Sfântu Gheorghe de confruntarea dintre Sepsi SIC și Mausoleul Mărășești. Meciul a constituit o permanentă cursă de urmărire din partea oaspeților, conduși inclusiv la patru goluri diferență. Partida s-a încheiat cu un „nebun” 9-8 în favoarea formației gazdă.

CSM Târgu Mureș s-a impus la Șimand și a urcat pe locul secund în Play-Out.

Meci cu 21 de goluri la Sala Sporturilor din Deva, acolo unde s-au întâlnit ACS West Deva și Luceafărul Buzău. Meciul a fost la discreția gazdelor, care au condus cu 9-0 și chiar 12-1!

În Liga a 2-a au avut loc în acest weekend două dintre cele trei partide ale etapei a 3-a a Turului Suplimentar. Derby-ul județului Harghita, AS Inter Gheorgheni și ACS Kereszthegy Remetea, a fost câștigat de oaspeți, care s-au impus la limită, scor 2-1. ACS Kereszthegy Remetea a bifat astfel cel de-al treilea succes din tot atâtea partide și conduce detașat în clasament.

Play-off – Etapa 2

Sâmbătă, 16 martie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva 3-4 (2-2), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Macovei Florin Aurelian (Galați); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

Luni, 18 martie

Ora 18:30

  • CS United Galați – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc); Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gherman Gabriel (București)

Clasament: 1. United 55p; 2. CSM Deva 45p; 3. CFR Timișoara 43p; 4. FK Odorheiu Secuiesc 34p

Play-out – Etapa 2

Sâmbătă, 16 februarie

Ora 17:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Mausoleul Mărășești 9-8 (6-3), Sepsi Arena – Sfântu Gheorghe

Arbitri: Ciobanu Vlad, Șpaiuc Robert (ambii din Iași); Luca Ovidiu (Piatra Neamț)

Observator arbitri: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Duminică, 17 februarie 

  • ACS Șoimii Șimand – CSM Târgu Mureș 3-7 (1-3), Sala Sporturilor – Șimand

Arbitri: Pentek Laurentiu (Oradea), Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara)

Observator arbitri: Anca Florin (Deva)

  • ACS West Deva – CS Luceafărul Buzău 15-6 (11-1), Sala Sporturilor – Deva

Arbitri: Balint Attila, Szabo Attila (ambii din Odorheiu Secuiesc); Popescu Constantin Daniel (Țicleni)

Observator arbitri: Kiuță Mihai (Brașov)

Clasament: 1. Sepsi SIC 37p; 2. Mausoleul 22p; 3. CSM Târgu Mureș 18p; 4. Luceafărul 18p; 5. West Deva 12p; 6. Șoimii Șimand 9p


Liga 2 Futsal Fortuna, etapa a 3-a – Tur Suplimentar

Duminică, 17 martie

  • AS Inter Gheorgheni – ACS Kereszthegy Remetea 1-2 (1-1), Sala Sporturilor – Lăzarea (Harghita)

Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei; Mocanu Dragoș (toți trei din Brăila)

Observator arbitri: Balmuș Doru ( Galați)

  • CFF Clujana Cluj – ACS Fortius 2014 Buzău 21-2 (14-1), Sala Sporturilor „Horia Demian” – Cluj

Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Ciorbea Robert (Sânpetru); Brașovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Partida ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – ACS Korondy Junior 2017 Corund se va juca sâmbătă, 23 martie

Clasament: 1. Kereszthegy 34p; 2. Ceahlăul 23p; 3. Clujana 20p; 4. Inter Gheorgheni 18p; 5. Fortius 2014 Buzău 12; 6. Korondy Junior 4p

Etapa viitoare, a 4-a:

  • ACS Korondy Junior 2017 Corund – ACS Fortius 2014 Buzău
  • ACS Kereszthegy Remetea – CFF Clujana Cluj
  • ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – AS Inter Gheorgheni

Articol de Adi Dobre