Echipa de futsal CS United Galați se află de la începutul acestei săptămâni în cantonament la Greșu, un mic sat al comunei vrâncene Tulnici. Într-un decor de poveste, campioana României pregătește startul în noul sezon al Ligii I Futsal Fortuna.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei gălățene, are la dispoziție tot lotul. În plus, la Greșu a sosit și jucătorul Vlăduț Dudău, ultima achiziție a celor de la CS United.

În vârstă de 22 de ani, Vlăduț Dudău a evoluat sezonul trecut pentru Sportul Ciorăști, în tricoul căreia a avut evoluții excelente. La debutul în Liga, Dudău reușea un hattrick spectaculos chiar în poarta echipei CS United Galați! Prestațiile vasluianului i-au atras atenția selecționerului Endre Kacso, acesta convocându-l pe Dudău toamna trecută, în premieră, la prima noastră reprezentativă.

„Vlăduț Dudău este un jucător de calitate, a dovedit acest lucru. În plus are un potențial extraordinar. Tinerețea e de partea sa. Sunt sigur că ne va putea ajuta pentru a ne îndeplini obiectivele. Deși a mai avut oferte, poate mai bune decât a noastră, el a ales siguranța și seriozitatea ce caracterizează Clubul Sportiv United Galați”, a spus Florin Ignat.

CS United Galați a anunțat astăzi despărțirea de portarul Ionuț Păduraru. Acesta a ales, se pare, să renunțe la futsal din pricini personale. „CS United Galați îi mulțumește portarului Ionuț Păduraru pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului și îi urează mult succes în următoarele provocări”, a scris gruparea gălățeană pe pagina sa de Facebook.

Debutul oficial al campioanei României în sezonul 2022-2023 va fi consemnat la 29 august, de la ora 18:30, atunci când Sala Sporturilor din Odoreheiu Secuiesc va găzdui Supercupa României. Meciul va pune față în față formațiile CS United Galați, campioana și câștigătoarea Cupei României, și Autobergamo Deva.

Articol de Adi Dobre