Naționala de futsal a României va disputa în acest weekend, mâine, sâmbătă, 13 aprilie, și duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, o dublă-test în compania selecționatei similare a Albaniei. Ambele partide, care sunt programate la Sala Polivalentă din Chiajna, vor fi în direct la FRF.tv.

Reuniți miercuri la București, tricolorii trag tare pentru a a fi la înălțimea celor două confruntări. Din lotul României face parte și debutantul Raul Pogăcean, studentul de 20 de ani de la CSM Târgu Mureș. „Nici nu pot descrie sentimentele pe care le trăiesc de când am primit convocarea”, a spus Pogăcean.

„Ne era dor de atmosfera de la echipa națională”, spun tricolorii, care, în lipsa lui Petrișor Toniță – accidentat, au un nou căpitan!

Andrei Crăciun (CS United Galați): „Ne așteaptă două meciuri utile. Vom încerca să legăm relațiile de joc și să îi integrăm pe noii veniți la echipa națională! Mă bucur de fiecare dată când ajung la prima reprezentativă. Este o atmosferă frumoasa, grupul este unul unit, iar asta nu poate decât să ne facă să ne concentrăm pe futsal! Din pacate, ne lipsește căpitanul de drept, Petrișor Toniță, care e accidentat, dar sunt sigur că va fi înlocuit cu brio de ceilalți doi portari. Sunt onorat să fiu căpitanul echipei naționale și asta nu poate decât să mă motiveze și mai mult. Hai România!”

Vlăduț Dudău (CS United Galați): „Pentru mine este o mândrie să fiu chemat în ultima perioadă la fiecare acțiune a echipei naționale și sper să fie de acum o normalitate. Doar să fiu sănătos și la fel de serios ca până acum! Atmosfera la echipa națională este extraordinară, ca de fiecare dată. Ne rămâne doar să reprezentăm cu succes culorile țării! Abordăm meciurile cu Albania la victorie, așa cum facem mereu, indiferent de adversar. Important e să ieșim fără accidentări și să avem doar aspecte pozitive după aceste doua meciuri-test”

Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe): „În primul rând vreau să mulțumesc pentru convocare. Mă simt foarte bine la echipa națională, atmosfera e foarte plăcută. Pentru mine este o onoare să fac parte din lotul echipei nationale și sper ca această experiență foarte frumoasă să continue. Voi da tot ceea ce am mai bun și voi munci pentru a fi convocat și pe viitor”

Richard Izslai (FK Odorheiu Secuiesc): „Sunt bucuros pentru această nouă convocare. A trecut o perioadă putin cam lungă de la ultima întrunire. Cu toții am așteptat această acțiune. Ne-a fost dor de echipa națională și asta se vede prin atmosfera bună. În weekend întalnim un adversar dificil, vor fi două jocuri grele, dar noi ne dorim să ne facem jocul și vrem să ne impunem în ambele meciuri. E un test bun înaintea preliminariilor pentru EURO. Două victorii ne-ar ajuta moral pe drumul nostru spre Campionatul European. Acesta e obiectivul nostru pe viitor, calificarea la EURO”

Mihnea Toader (CFR Timișoara): „Sunt foarte bucuros că am fost convocat din nou la echipa națională. Pentru mine personal este o bucurie imensă să îmi pot reprezenta țara! Atmosfera este una foarte bună, cu majoritatea băieților am fost chiar coleg de a lungul timpului. Îmi doresc să câștigăm cele două meciuri contra Albaniei, să joc și să dau tot ce am mai bun” 

Prima noastră reprezentativă își continuă astfel pregătirile pentru apropiatul debut în preliminariile Campionatului European. Turneul final al UEFA Futsal Championship va avea loc în Letonia și Lituania în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026.

Tragerea la sorți a grupelor Main Round-ului calificărilor la UEFA Futsal Euro 2026 e programată joi, 30 mai, după disputarea partidelor din turul preliminar.

Articol de Adi Dobre