Victoria de vineri seară de la Pitești în fața selecționatei similare a Țărilor de Jos, scor 2-1, e deja istorie.

Prima noastră reprezentativă a ajuns ieri, duminică, 8 octombrie, la Almere, locul unde mâine seară, de la ora 21:00 (ora României), se va disputa returul confruntării Țările de Jos – România, meci contând pentru etapa a patra a Grupei A a Elite Round-ului FIFA Futsal World Cup 2024.

După trei etape disputate, România are șase puncte și e pe locul 2 în Grupa A. Lider e Kazahstan, cu maximum de puncte, nouă.

Miercuri, 11 octombrie, de la ora 17:00 (ora României), în celălalt meci din Grupa A, la “ Jekpe-Jek Hall” din Astana, se întâlnesc Kazahstan și Azerbaidjan.

Tricolorii sunt hotărați să bifeze la Almere cea de-a treia victorie în Grupa A și să își consolideze poziția a doua în clasament.

Sávio Valadares: “Trebuie să fim uniți până la final, așa cum am făcut la Pitești. Ne cunoaștem foarte bine adversarul, unul foarte bun, foarte tare în plan fizic. Trebuie să fim deștepți, să jucăm cu capul și să ne ajutăm așa cum am făcut până acum”

Vlăduț Dudău: “Ne așteaptă un meci la fel de greu ca și cel de la Pitești sau poate chiar mai greu deoarece de această dată adversarul joacă acasă și va avea aportul suporterilor. Adversarul, cum spuneam, e unul foarte greu, dar după primul meci știm ce trebuie să îmbunătățim în jocul nostru pentru a ne întoarce acasă victorioși! Țarile de Jos ne-au surprins prin agresivitate și prin forță. Au câțiva jucători extraordinari în duelurile unul contra unul. Atuurile noastre sunt atitudinea și dăruirea de care dăm dovadă, alergăm unii pentru ceilalți. Ca să câștigăm la Almere trebuie să eliminăm cât mai multe din greșelile personale de care am dat dovadă în meciul de la Pitești”

Paulo Ferreira: “Va fi un meci foarte dificil. Kazahstan a avut un meci foarte greu aici în Țările de Jos și sigur că și noi vom avea parte de același tratament. Acasă, adversarul nostru este o echipă foarte agresivă și puternică. Au multi jucători talentați, cu o forță fizică deosebită. Nu ne-au surprins foarte mult la Pitești, știam cum joacă și ce calități au. Noi suntem o echipă organizată, cu jucători experimentați și tineri, care au o dorință pe care nu o vedeam înainte. Suntem o echipă care se bate aproape cu orice echipă din lume. Trebuie să facem un meci în care să arătăm concentrare și forță, așa cum am facut în ambele confruntări  cu Finlanda. Avem dorință și luptăm până în ultima secundă. Puterea noastră este faptul că gândim ca o echipă, nu ca individualități.  Vom da totul pentru a ne întoarce acasă cu cele trei puncte”

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Articol de Adi Dobre