Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara” a găzduit ieri, luni, 25 martie, prima partidă a etapei a 3-a a Play-Off-ului a Ligii 1 Futsal Fortuna.

Față în față s-au aflat formațiile CFR Timișoara, locul 2 în clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna, și FK Odorheiu Secuiesc, vicecampioana României, formație ieșită din lupta pentru titlul de campioană în acest sezon.

Bănățenii nu au ratat șansa de a-și consolida poziția din clasament și s-au impus cu scorul de 4-2 (2-1) la capătul unui joc în care au condus în permanență.

„Dublă” pentru Mihnea Toader

Mihnea Toader a fost cel care a deschis scorul, în minutul 8, avantajul gazdelor fiind dublat de Andrei Nemițanu, după alte 8 minute. Harghitenii au punctat și ei, prin internaționalul Hadnagy István, cu trei minute înainte de pauză.

La trei minute de la reluare, Mihnea Toader a făcut 3-1 pentru gazde, iar patru minute mai târziu George David l-a majorat, 4-1. Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu, gol Iszlai Richárd, dar nu au reușit mai mult.

„Am arătat că suntem o echipă ce își merită locul secund în clasament, că suntem pregătiți pentru a juca finala în acest sezon. E adevărat, FK Odorheiu Secuiesc a jucat relaxat, asta și pentru că nu mai au șanse la unul din primele două locuri. Altfel, harghitenii au o echipă tare. Încercăm să menținem același ritm și să ne păstrăm avantajul din clasament”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor.

În urma acestui succes, CFR Timișoara s-a distanțat la patru puncte de CSM Deva, care va juca astăzi, marți, 26 martie, pe teren propriu, în compania campioanei CS United Galați.

Super-confruntarea CSM Deva – United Galați va fi, de la ora 17:30, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv.

CSM Deva vine după două victorii consecutive în Play-Off, ambele în deăplasare, 3-2 cu CFR Timișoara și 4-3 cu FK Odorheiu Secuiesc. Campioana CS United Galați, liderul autoritar al Ligii 1 Futsal Fortuna, a bifat etapa trecută prima înfrângere din acest sezon. Gălățenii au pierdut suprinzător, pe teren propriu, în fața formației CFR Timișoara.

„Am încredere în băieți, echipa e în formă bun”

CSM Deva nu are voie să facă nici măcar un pas greșit. Etapa viitoare, formația huedoreană va da piept pe teren propriu cu CFR Timișoara, principala rivală la locul secund.

„Suntem obligați să nu pierdem astăzi. O victorie ar fi rezultatul perfect, dar repet, important e să nu pierdem, pentru că urmează meciul direct cu CFR Timișoara. Până la urmă, totul depinde doar de noi. Toți jucătorii sunt apți de joc, au un moral foarte bun, nu avem niciun fel de probleme din acest punct de vedere. Ne gândim și la Final Four-ul Cupei României de la Timișoara de săptămâna viitoare, dar cel mai important meci e acum, cu United Galați. Am încredere în băieți, echipa e în formă bună. Trebuie să evităm erorile, pentru că și la Odorheiu Secuiesc am comis câteva. Sper să facem un joc bun, mai ales că ne așteptăm suporterii noștri să vină și de această dată în număr mare la sală”, a spus Dorin Popa, managerul secției de futsal din cadrul CSM Deva.

Miloš Simić (CSM Deva): “Pentru noi, fiecare meci reprezintă acum un fel de finală dacă vrem să ne batem cu trofeul de campioni pe masă! Tocmai de aceea trebuie să abordăm fiecare meci cu atitudine, asta în timp ce United Galați nu are nicio presiune pentru că practic e cu un picior în finală”

„Meciul de astăzi înseamnă o revanșă”

Pentru gălățeni, ultima vizită la Deva reprezintă o amintire neplăcută. În urmă cu o lună, United Galați pierdea în fața echipei CSM Deva la lovituri de departajare în sferturile de finală ale Cupei României.

„Așa cum am mai spus, toate meciurile din Play-Off sunt grele, sunt adevărate finale și, drept urmare, orice rezultat este posibil. Știm ce meci ne așteaptă, suntem pregătiți și hotărâți să dăm totul pe teren pentru a ne reîntoarce neînvinși la Galați”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Vlăduț Dudău (United Galați): “Meciul de astăzi va fi unul foarte dificil ca de fiecare dată când venim să jucăm aici la Deva deoarece atât ei cât și noi ne dorim victoria și sper ca astăzi noi să ieșim victorioși, să răzbunăm ratările din meciul trecut. Avem nevoie și de șansă. Meciul se va câștiga la detalii mici, dar extrem de importante”

„Pentru mine, meciul de astăzi înseamnă o revanșă pe care trebuie să o luăm în primul rând față de proprii suporteri și susținători. Este un meci foarte important și trebuie să îl tratăm cu o concentrare maximă. Sunt sigur că toată presiunea din jurul acestui derby va fi constructivă pentru noi”, a adăugat și tânărul goalkeeper Alin Cârdei, care va fi și astăzi titular între buturile gălățenilor. El îl înlocuiește pe experimentatul Petrișor Toniță, portarul naționalei României, care este accidentat.

Play-Off, Etapa a 3-a

Luni, 25 martie

  • CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-2 (2-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Au marcat: Mihnea Toader (8, 23), Andrei Nemițanu (16), George David (27) / Hadnagy István (17), Iszlai Richárd (30)

CFR Timișoara: Theodor Lungu – Valentin Ilaș, George David, Gabriel De Souza, Gustavo Da Silva: Vlad Iancu, Mihnea Toader, Andrei Nemițanu, Denis Dan, Daniel Șamanț, Danielk Gurin, Alessandro Priala, Emanuel Pătrașcu, Robert Lupu

Antrenor: Robert Lupu

FK Odorheiu Secuiesc: Sandrin Tompea – Balázsi Attila, Iszlai Richárd, Miklós Tamás, Hadnagy István; Szabó Ervin, Popovics Erik Vince, Péter Miklós, Boga Richárd-Bence, Kedei Barna, Tankó Levente, Kanyó Szilárd

Antrenor: Jakab Zoltán

Arbitri: Daârjan Liviu (Brașov), Ciorbea Robert (Sânpetru); Braşovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Marți, 26 martie

Ora 17:30

  • CSM Deva – CS United Galați, Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Pentek Laurențiu (Oradea); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Clasament: 1. CS United Galați 55p; 2. CSF CFR 1933 Timișoara 49; 3. CSM Deva 45; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Articol de Adi Dobre