Gruparea vrânceană a câștigat ambele manșe ale barajului pentru promovare/retrogradare în Liga I disputate în acest week-end la Odorheiu Secuiesc.

Sportul Ciorăști s-a impus cu 5-2, sâmbătă, și cu 6-2, duminică, la capătul a două partide deosebit de spectaculoase împotriva celor de la CFF Clujana Cluj. Trupa pregătită de George Ioniță nu i-a dat vreo șansă mult mai experimentatei sale adversare și a pus în premieră numele comunei Ciorăști pe harta futsalului românesc de primă divizie.

Începută în vara trecută, odată cu înscrierea în liga secundă, povestea de succes a echipei Sportul Ciorăști e una simplă. „E ca în viață! Dacă ești serios, răzbești! Dacă ești serios, devotat, perseverent, chibzuit, nu are cum să nu îți iasă ceea ce ți-ai propus”, explică George Ioniță, antrenorul formației Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști.

„Nu e rău ceea ce facem”

– Domnule George Ioniță, felicitări pentru promovare!
– Mulțumim! Nici acum, la câteva ore după această performanță, nu îmi vine să cred că am reușit să promovăm.

– Ați fi crezut în toamna anului trecut că, după mai puțin de un an, Sportul Ciorăști va promova în Liga I?!
– Nu! Dacă țineți minte, în toamnă spuneam că pentru noi important e să participăm, să învățăm și să ne bucurăm de futsal, această disciplină sportivă absolut extraordinară.

– Totul a început cu o înfrângere!
– Așa este! 1-3 cu Poli Iași. Echipa nu a jucat însă rău. Băieții și-au creat ocazii, au încercat. Ne-am spus atunci că, în ciuda eșecului, nu e rău ceea ce facem. Înfrângerea în fața echipei Poli Iași a rămas și singura. Am pierdut ulterior la turneul final în fața celor de la CFR Timișoara, formație care a promovat direct în Liga I. Așa am ajuns la acest baraj, la care ne-am prezentat foarte bine pregătiți, foarte determinați, cu o dorință nebună de a duce localitatea noastră în Liga I.

„Mihalache apăra la o școală de fotbal din Focșani”

– Echipa din meciul cu Poli Iași a fost și cea de acum de la Odorheiu Secuiesc?
– Echipa a fost într-o continuă schimbare. Au plecat doi jucători, au venit alți doi. Nucleul însă a rămas același. Florin Nistor, Florentin Mănăilă, Răzvan Crăciun, Remus Popa, cu toții oameni de bază ai echipei, au fost încă de la început. Ștefan Lupu a venit la cel de-al doilea turneu, e și el deja un veteran! În pauza dintre tur și retur au sosit cei doi gălățeni, Silviu Boubătrân și Ovidiu Tudose, jucători ce au adus cu ei experiența atât de necesară în partidele cu miză.

– Pe puștiul Răzvan Mihalache unde l-ați găsit?
– La doar 16 ani, Răzvan Mihalache a arătat maturitatea unui portar de 25 de ani, a fost extraordinar. Ne-a fost recomandat de un prieten. Apăra la o școală de fotbal din Focșani.

– Cine e rezerva lui Mihalache?
– Florin Ion, născut în 1984, a jucat și el în finalul meciului doi al barajului. Florin Ion e un băiat de mare caracter, un om de grup. L-a învățat și l-a susținut în permanență pe Răzvan Mihalache.

„Vrem să fim un exemplu”

– Ce intenții aveți pentru sezonul următor în privința lotului?
– Vrem să păstrăm echipa actuală. Nu avem bani mulți, astfel încât nu se pune problema să aducem jucători scumpi, români sau străini. Avem condițiile pe care le știe toată lumea. Cine le acceptă e bine venit. Vrem să fim un exemplu pentru echipele cu posibilități financiare reduse. Așa cum comuna noastră este un exemplu la nivel național prin tot ceea ce face, așa dorim să fim și în futsal. Această disciplină sportivă ar trebui adoptată și de alte localități mici, unde o echipă de fotbal pe teren mare e imposibil sau aproape imposibil de ținut din pricini financiare. Vreau să îi mulțumesc domnului primar Nicolae Gabriel Brăicău, care a avut încredere în mine, în noi, care ne-a fost alături și ne-a susținut.

– Care au fost ecourile succesului de la Odorheiu Secuiesc?
– Nu am crezut că performanțele noastre pot naște atâta pasiune. Toate ziarele, toate site-urile de specialitate din județul Vrancea au scris despre noi în ultimul an, ceea ce e onorant. Am primit sute de mesaje de felicitare după fiecare victorie, semn că oamenilor le pasă, că oamenii sunt impresionați de aceste performanțe care sunt de fapt și ale lor, ale întregii comunități. Toți locuitorii din Ciorăști așteaptă cu sufletul la gură să poată avea acces la meciuri pentru a ne încuraja.

Iată rezultatele barajului de promovare/retrogradare de la Odorheiu Secuiesc:

Sâmbătă, 10 aprilie
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CFF Clujana Cluj 5-2 (0-1)
Au marcat: Lupu Ștefan (3 goluri), Florin Cătălin Nistor, Florentin Mănăilă / Mihai Nicoară, Sergiu Leahu

Sportul Ciorăști: Răzvan Mihalache – Florin Nistor, Ștefan Lupu, Răzvan Crăciun, Ovidiu Tudose; Florin Ion – Florentin Mănăilă, Remus Popa, Ionuț Galavan, Silviu Boubătrân, Florin Hălceanu, Ionuț Chirică.
Antrenor: George Ioniță

Clujana Cluj: Andrei Mocan – Alexandru Daradics, Sergiu Leahu, Steve Ancău, Robert Popa; Janos Incze, Ștefan Moroșanu, Mihai Moroșanu, Miklos Tamas, Mihai Nicoară.
Antrenor: Florin Pavel

Arbitri: Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe) – Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Duminică, 11 aprilie
CFF Clujana Cluj – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 2-6 (2-2)
Au marcat: Steve Ancău, Răzvan Crăciun (autogol) / Ionuț Chirică (4 goluri), Florentin Mănăilă, Ștefan Lupu
Arbitri: Ionuț Smeu (Brăila), Flavius Cojocaru (Galați) – Florin Macovei (Galați)
Observaror: Doru Balmuș (Galați)

Articol de Adi Dobre