Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a găzduit aseară primul derby al etapei a 2-a a play-off-ului Ligii 1 Futsal Fortuna.

Adversare au fost vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc și CSM Deva, protagonistele uneia dintre cele mai vechi rivalități din futsalul românesc. Confruntarea, una deosebit de echilibrată și de spectaculoasă, a fost câștigată la limită de formația oaspete, scor 4-3.

CSM Deva a fost cea care a deschis scorul, destul de repede, în minutul 4. După câteva intervenții bune în fața jucătorilor hunedoreni, Sandrin Tompea, folosit titular ieri de managerul Jakab Zoltán, tânărul portar al vicecampioanei a fost învins de Sávio Valadares. Acesta avea să fie și omul meciului.

Gazdele și-au revenit imediat și, trei minute mai târziu, au replicat prin Kedei Barna, excelent servit de Miklós Tamás. Echilibrul a fost rupt din nou în minutul 15 de această dată însă de FK Odorheiu Secuiesc, care a punctat prin Hadnagy István. CSM Deva a reușit egalarea până la pauză. Pentru formația pregătită de portughezul Roger Felipe Gouveia Augusto a înscris internaționalul sârb Miloš Simić.

Au fost nevoie de doar douăsprezece secunde din actul secund pentru ca CSM Deva să preia din nou conducerea, șutul foarte bine plasat expediat de Sávio nu a putut fi parat de portar, mingea „mușcând” și din bară înainte de a poposi în plasă.

Experiența și valoarea jucătorilor lui Roger Felipe Gouveia August și-au spus cuvântul. Aflată într-o formă deosebită și hotărâtă să se califice în finala Ligii 1 Futsal Fortuna în acest sezon, CSM Deva a forțat golul patru, reușit în cele din urmă de același Sávio Valadares, în minutul 33.

Cu cinci minute înainte de final, Hadnagy István a readus speranțele în tabăra gazdelor, dar FK Odorheiu Secuiesc nu a reușit mai mult. În urma acestui eșec, trupa lui Jakab Zoltán a ieșit din cursa pentru un loc în marea finală. În schimb, CSM Deva, grație victoriei de aseară, a urcat pe locul secund în clasamentul play-off-ului. Cel puțin până mâine, luni, 18 martie, când este programat celălalt derby al acestei etape, United Galați – CFR Timișoara.

Spectacol și la „Sepsi Arena”!

Tot ieri, la Sfântu Gheorghe, s-a disputat derby-ul etapei a 2-a din play-out. Sepsi SIC și Mausoleul Mărășești au oferit un spectacol total! Meciul a constituit o permanentă cursă de urmărire din partea oaspeților, conduși inclusiv la patru goluri diferență. Partida s-a încheiat cu un „nebun” 9-8 în favoarea formației gazdă.

Play-off – Etapa 2

Sâmbătă, 16 martie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva 3-4 (2-2), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Macovei Florin Aurelian (Galați); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

Luni, 18 martie

Ora 18:30

  • CS United Galați – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați

Clasament: 1. United 55p; 2. CSM Deva 45p; 3. CFR Timișoara 43p; 4. FK Odorheiu Secuiesc 34p

Play-out – Etapa 2

Sâmbătă, 16 februarie

Ora 17:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Mausoleul Mărășești 9-8 (6-3), Sepsi Arena – Sfântu Gheorghe

Arbitri: Ciobanu Vlad, Șpaiuc Robert (ambii din Iași); Luca Ovidiu (Piatra Neamț)

Observator arbitri: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Duminică, 17 februarie 

Ora 16:00

  • ACS Șoimii Șimand – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor – Șimand

Ora 17:00

  • ACS West Deva – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Deva

Clasament: 1. Sepsi SIC 37p; 2. Mausoleul 22p; 3. Luceafărul 18p; 4. CSM Târgu Mureș 15p; 5. West Deva 9p; 6. Șoimii Șimand 9p

Articol de Adi Dobre