Au mai rămas două zile până la confruntarea dintre România și Țările de Jos de la Pitești. Meciul, care va fi găzduit de „Pitești Arena” din Pitești, de la ora 18:30, contează pentru etapa a treia a Grupei A a Elite Round-ului FIFA Futsal World Cup 2024.

În aceeași zi de vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00, la „Baku Sports Palace” din Baku se va juca cealaltă partidă din Grupa A: Azerbaidjan – Kazahstan.

În acest moment, clasamentul Grupei A după două etape arată astfel: 1. Kazahstan 3p; România 3p; 3. Azerbaidjan 3p; 4 Țările de Jos 0p.

Accesul publicului se va face în baza biletelor cu valoare zero. Acestea se găsesc online pe  bilete.frf.ro și bilete.ro. De asemenea, acestea vor fi disponibile și la casieria arenei din Pitești în ziua meciului, începând cu ora 11:00.

Prima clasată se va califica direct la Campionatul Mondial. Cele mai bune patru locuri secunde din cele cinci grupe ale Elite Round-ului vor susține o dublă de baraj pentru ultimele bilete la competiția ce va fi găzduită anul viitor, 14 septembrie – 6 octombrie 2024, de Uzbekistan.

Tricolorii își continuă pregătirea și sunt nerăbdători în așteptarea primului joc cu Țările de Jos. Patru zile mai târziu, marți, 10 octombrie, la „Topsportcentrum” Almere, naționala României va întoarce vizita selecționatei din Țările de Jos.

Paulo Ferreira: „Ne așteaptă o dublă foarte dificilă cu Țările de Jos. În ultimi ani mereu am avut meciuri grele cu batavii, care au o echipă foarte echilibrată, bine pregătită fizic, cu jucători tehnici. Avem de partea noastră, printre altele, atmosfera foarte pozitivă de la echipă. Suntem unițí, suntem un grup tare. 

Vineri trebuie să luăm toate cele trei puncte, așa vom arăta că suntem o echipă puternică. Avem o șansă bună să terminăm grupa pe unul din primele două locuri, dar e încă prea devreme să ne gândim la clasamentul final. Trebuie să ne gândim la fiecare meci rămas de disputat. Vrem să facem istorie în futsalul românesc, să ajungem la Campionatul Mondial. Piteşti Arena e o sală superbă și sperăm la un sprijin consistent din partea publicului. Veniți! Vă așteptăm! Va fi un meci super!”

István Hadnagy: „Naționala din Țările de Jos nu a ajuns degeaba în Elite Round, ci a ajuns pe merit. Reprezintă un adversar puternic, cu jucători foarte buni, de calitate. Noi trebuie însă să ne concentrăm pe jocul nostru. Vrem să câștigăm ambele meciuri. Va fi foarte greu, dar cred că avem șanse să încheiem pe primele două locuri în grupă. Sperăm ca vineri să vină la meci cât mai mulți spectatori să ne încurajeze, pentru că ne-ar ajuta enorm”

Vlăduț Dudău: „Așteptările sunt foarte mari! Sperăm la două rezultate pozitive contra Țărilor de Jos. Pentru mine acestea vor fi primele meciuri contra lor. Am constatat însă din partidele jucate de ei că alcătuiesc o echipă bună, cu jucători foarte buni în duelurile 1 vs 1, jucători tehnici și masivi. Sperăm cel puțin la locul 2 în grupă. Tocmai de aceea muncim la antrenamente. Șansele să ajungem la Campionatul Mondial depind numai de ceea ce facem noi și cum tratăm meciurile rămase. Atmosfera la echipă este una foarte bună, avem un grup extraordinar. Am găsit la Pitești una dintre cele mai frumoase săli din Romania, dacă nu cumva cea mai frumoasă. Îi așteptăm pe oameni să vină într-un număr cât mai mare alături de noi să ne susțină. Hai, România!”

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Iată programul naționalei României:

  • 30 septembrie: reunirea lotului
  • 6 octombrie: România – Țările de Jos, „Pitești Arena” – Pitești, ora 18:30
  • 8 octombrie: plecare spre Țările de Jos
  • 10 octombrie: Țările de Jos – România, „Topsportcentrum” – Almere

Articol de Adi Dobre