Naționala de futsal U19 a României se află de la începutul acestei săptămâni la Timișoara, unde pregătește meciurile din calificările pentru turneul final al Campionatului European din acest an, competiție care va fi găzduită de localitatea Poreč, Croația, în perioada 3-10 septembrie.

Tricolorii mici, pregătiți de Endre Kacso, care este și selecționerul primei noastre reprezentative, vor pleca luni în Serbia, gazda Grupei a 2-a a Main Round-ului calificărilor pentru EURO 2023. România le va avea ca adversare, pe lângă Serbia, pe Ucraina și Muntenegru. Doar câștigătoarele celor șapte grupe vor merge la turneul final din Croația.

În aceste condiții, misiunea naționalei României este una foarte dificilă. Cu toate acestea, Endre Kacso este optimist. „Mergem în Serbia cu gândul să ne calificăm la Campionatul European. E o chestiune de mentalitate, dar, în același timp, și de obiectivitate. Am mare încredere în această generație de jucători. Suntem din nou împreună de câteva zile și văd cu câtă ambiție se pregătesc băieții. Cunoaștem de asemenea potențialul adversarilor. La tragerea la sorți am spus că am căzut în cea mai grea grupă, dar, repet, cred în șansa noastră”, a spus Endre Kacso.

Naționala U19 a României a disputat vineri dimineață un joc-școală în compania echipei CFR Timișoara, locul 3 în Liga 1 Futsal Fortuna, acțiune la finalul căreia selecționerul Endre Kacso s-a declarat foarte mulțumit de prestația elevilor săi.

Meciurile Grupei a 2-a a Main Round-ului calificărilor la EURO 2023 se vor disputa la Sala Sporturilor din Vrnjačka Banja, o localitate aflată în centrul Serbiei.

România va debuta miercuri, 22 martie, contra Serbiei.

Programul meciurilor:

  • 22 martie, ora 17:00: România – Serbia
  • 23 martie, ora 20:00: România – Ucraina
  • 25 martie, ora 17:00: Muntenegru – România

Lotul României:

Portari: Laurențiu Săbăduș (CSM Tg. Mureș), Mihai Radu Andrei (Vila Sport F.S.)

Jucători de câmp: Patrick Chertes, Varga Eduard (ambii CSM Tg. Mureș), Strugariu Dinu (Autobergamo Deva), Andrei Cordoș (Șomii Șimand), Popovics Erik Vince, Peter Miklos, Boga Bencze (toți trei de la FK Odorheiu Secuiesc), Denis Munteanu, Albert Cireș, Cosmin Nemțeanu (toți trei de la Futsal Ceahlăul Piatra Neamț)

Competiția din Croația este cea de-a treia ediție a UEFA Under-19 Futsal Championship. Prima s-a desfășurat la Riga, în Letonia, în 2019, iar a doua anul trecut la Jaén, în Spania, unde și naționala României a fost prezentă.