Endre Kacsó, selecționerul primei reprezentative de futsal a României, va suna adunarea luni, 9 ianuarie, atunci când va demara prima acțiune a tricolorilor în 2023.

Naționala României se află în plină campanie de calificare pentru Campionatul Mondial de Futsal de anul viitor, o campanie pe care a început-o perfect, două victorii din tot atâtea partide în Grupa a 8-a a Main Round-ului preliminariilor, 5-1 cu Danemarca la Târgu Mureș și 2-1 cu Finlanda la Vantaa. Pentru tircolori urmează meciurile-revanșă de la începutul lunii martie, cu Finlanda – acasă (1 martie) și Danemarca – în deplasare (5 martie).

Lotul primei reprezentative se va reuni luni, 9 ianuarie, la București, după care va pleca spre Poreč, Croația, acolo unde va participa la un interesant turneu internațional. Futsal Week January Cup – Poreč 2023 va aduna la start cinci echipe naționale. Pe lângă naționala României, în frumoasa stațiune Poreč vor mai fi prezente Groenlanda, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Estonia.

Lotul convocat de selecționerul Endre Kacsó pentru turneul de la Poreč:

Petrișor Toniță (United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara); Andor Bálint, Richárd Iszlai, Szilárd Kanyó și József Kerestély (FK Odorheiu Secuiesc), Mihnea Toader, Darius Nastai (CFR Timișoara), Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Vlăduț Dudău, Daniel Araujo (CS United Galați), Szabolcs Mánya, István Hadnagy (SG Kecskemét Futsal), Paolo Fereirra (Povoa Futsal Clube | Portugalia).

Programul competiției:

Miercuri 11 ianuarie
15:30 Bosnia și Herțegovina – Ungaria
18:00 Estonia – ROMÂNIA

Joi, 12 ianuarie
15:30 Ungaria – Estonia
18:00 Groenlanda – Bosnia și Herțegovina

Vineri, 13 ianuarie
15:00 Estonia – Groenlanda
17:30 ROMÂNIA – Ungaria

Sâmbătă, 14 ianuarie
15:30 Groenlanda – ROMÂNIA
18:00 Bosnia și Herțegovina – Estonia

Duminică, 15 ianuarie
15:30 Ungaria – Groenlanda
18:00 ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina

„Sunt mulți jucători tineri pe care dorim să îi vedem încă o dată la lucru în condiții de comopetiție. Nu sunt noutăți, sunt jucători care cunosc foarte bine atmosfera de la echipa națională, jucători pe care contăm. E turneu foarte bun având în vedere că peste două luni vom disputa meciurile-revanșă cu Finlanda și Danemarca”, a spus selecționerul Endre Kacsó. 

Liga I Futsal Fortuna va reveni în actualitate în week-end-ul 20-22 ianuarie, atunci când sunt programate meciurile etapei a 14-a, ultima din sezonul regular.

Articol de Adi Dobre