Naționala de futsal a României va susține sâmbătă, 13 aprilie, și duminică, 14 aprilie, două meciuri-test în compania selecționatei similare a Albaniei. Cele două jocuri, care sunt programate la Sala Polivalentă din Chiajna, de la ora 18:00, vor fi în direct la FRF.tv.

Prima noastră reprezentativă își continuă astfel pregătirile pentru apropiatul debut în preliminariile Campionatului European. Turneul final al UEFA Futsal Championship va avea loc în Letonia și Lituania în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026.

Tragerea la sorți a grupelor Main Round-ului calificărilor la UEFA Futsal Euro 2026 e programată joi, 30 mai, după disputarea partidelor din turul preliminar.

Endre Kacsó: „Așteptăm tragerea la sorți”

Pentru cele două partide-test contra Albaniei de la Chiajna, selecționerul Endre Kacsó a convocat 14 jucători.

„Este o acțiune binevenită în așteptarea tragerii la sorți a grupelor din preliminariile pentru Campionatul European. Ne vom folosi de această perioadă și de aceste două meciuri pentru a vedea câțiva jucători, pentru a pune la punct relațiile de joc, pentru a retrăi atmosfera extraordinară de la echipa națională”, a spus Endre Kacsó.

Evoluțiile foarte bune din ultima perioadă i-au adus lui Roberto Voin o nouă convocare pe care selecționerul Endre Kacsó spune că e meritată. Goalkeeper-ul echipei CSM Deva traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. Cu Roberto Voin în poartă, gruparea hunedoreană a cucerit Cupa României și se află în cursa pentru titlul de campioană.

Roberto Voin: „Nu vă puteți da seama ce bucurie am simțit!”

Convocarea l-a emoționat pe Roberto Voin. „Sunt foarte fericit că am primit din nou convocarea la echipa națională după o pauză destul de mare. Am primit vestea chiar de la domnul selecționer Endre Kacsó. Nu vă puteți da seama ce bucurie am simțit! Pentru mine personal și cred că pentru orice jucător, vestea chemării la echipa națională e una extraordinară. Faptul că ai șansa să îți reprezinți țara e o adevărată mândrie. Cred că această convocare a venit în urma evoluțiilor constante pe care le-am avut în ultima perioadă la club. Nu îmi doresc altceva decât să am evoluții la fel de bune și la prima reprezentativă! Ca de fiecare dată vin la naționala cu gânduri bune, cu entuziasm și cu speranța că vom face meciuri bune pentru cei care ne apreciază”, a spus Roberto Voin.

Iată lotul convocat pentru dubla-test cu Albania de la Chiajna:

Portari: Roberto Voin (CSM Deva), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Raul Pogăcean (CSM Târgu Mureș), Mihnea Toader, Valentin Ilaș (ambii CFR Timișoara), Laszlo-Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Hadnagy Istvan, Iszlai Richard, Miklos Tamas (toți trei FK Odorheiu Secuiesc), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați), Darius Nastai (CSM Deva)

Foto: fshf.org

Naționala de futsal a Albaniei, adversara României, ocupă în acest moment locul 80 în clasamentul FIFA (România se află pe locul 24). Selecționerul Albaniei este Erind Resuli, 48 de ani. În preliminariile pentru FIFA Futsal World Cup 2024, naționala Albaniei a încheiat pe locul 3 în Grupa E a turului preliminar, după Suedia și Austria, la egalitate de puncte cu Andorra.

Articol de Adi Dobre