Naționala de futsal a României a disputat aseară cel de-al doilea meci din dubla-test cu Georgia, de la Tbilisi, prima etapă de pregătire a primei noastre reprezentative în anul 2024.

Deși echipa pregătită de Kacsó Endre a jucat foarte bine, meciul s-a încheiat cu victoria Georgiei, cu același scor din primul meci jucat marți, 4-2.

România a început bine confruntarea de ieri, tricolorii fiind cei care au deschis scorul, în prima repriză, prin Hadnagy István. Cu un joc pragmatic și în ciuda ocaziilor irosite de tricolori, gazdele au întors rezultatul până la pauză.

La reluare, prima noastră reprezentativă a condus ostilitățile, a mai marcat o dată, prin gălățeanul Matei Boșneagă – aflat la debutul în echipa națională, dar nu a reușit să se impună, gazdele transformând în goluri singurele două ocazii avute în partea secundă a meciului.

Daniel Araujo, unul dintre cei mai importanți oameni ai echipei naționale, nu a jucat ieri, jucătorul campioanei Unite Galați accidentându-se în prima partidă. Mihnea Toader nu a evoluat în niciuna dintre cele două confruntări, tot din pricina unei accidentări.
În schimb, selecționerul Endre Kacsó i-a putut vedea la lucru pe ceilalți jucatori convocați pentru “Acțiunea Tbilisi”.

“Am jucat foarte bine în această a doua partidă contra Georgiei. Din păcate, lipsa de concentrare la finalizare ne-a privat de un rezultat pozitiv. Sunt foarte bucuros însă de cum s-au comportat băieții, mulți dintre ei aflați la prima sau la primele convocări”, a spus Endre Kacsó.

Iată lotul României pentru dubla-test cu Georgia:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara);

Jucători de câmp: Andrei Nemițanu, Mihnea Toader (ambii de la CFR Timișoara), Matei Boșneagă, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun, Daniel Araujo (toți patru de la United Galați), Botond Laszlo, Attila Gall (ambii de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Darius Nastai (CSM Deva), Tamás Miklós, Hadnagy István, Iszlai Richárd (FK Odorheiu Secuiesc)

Articol de Adi Dobre