Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara găzduiește astăzi super-confruntarea dintre CFR Timișoara și CS United Galați, episodul 3 al finalei Ligii 1 Futsal Fortuna! După primele două jocuri, disputate la Galați, United, campioana en-titre, conduce cu 2-0 și mai are nevoie de un succes pentru a cuceri un nou titlu național.

În cazul în care bănățenii câștigă astăzi, va urma meciul 4, mâine, miercuri, 22 mai, tot la Timișoara, de la aceeași oră 17:00. Un posibil episod 5 va avea loc săptămâna viitoare la Galați.

Partida de astăzi este programată la ora 17:00 și va fi transmisă în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Gabriel Lungu: „Încă mai sunt speranțe”

La capătul unui sezon foarte bun, CFR Timișoara, echipă pregătită de Robert Lupu, și-a câștigat dreptul de a se bate, în premieră, cu trofeul pe masă. Bănățenii sunt însă obligați să învingă astăzi pentru a mai spera la titlul de campioană a României. În primul joc al finalei, CFR Timișoara a pierdut fără drept de apel, 2-5, dar în cel de-al doilea au fost foarte aproape de victorie. Timișoara a condus cu 1-0 și 2-1, dar în cele din urmă a cedat, scor 3-5.

„Încă mai sunt speranțe. În cel de-al doiela meci de la Galați am arătat că se poate. Ne vom juca șansa până la capăt. Ușor nu va fi însă. United are 2-0 și nu ne mai permitem nici măcar un pas greșit”, a spus Gabriel Lungu, finanțatorul echipei CFR Timișoara.

Mihnea Toader: „Sperăm să ieșim învingători de pe teren”

Internaționalul Mihnea Toader speră și el într-o revenire a bănățenilor: „La Galați au fost două meciuri foarte grele, pe care, din păcate le-am pierdut. În cel de-al doilea meci am fost foarte aproape de a câștiga. Ne-a lipsit atât de puțin… Cu mai multă concentrare sunt convins că am fi reușit să învingem campioana la ea acasă și altfel ar fi stat lucrurile acum, înaintea meciului 3. Partida de astăzi e una de totul sau nimic. Ne cunoaștem adversarul, suntem pregătiți și sperăm să ieșim învingători de pe teren”

Florin Ignat: „Suntem pregătiți să aducem orașului Galați un nou trofeu”

După un drum de 700 de kilometri, gălățenii au ajuns ieri la Timișoara cu bagajele pline de optimism. Cea mai constantă echipă din istoria futsalului românesc și cea care domină Liga 1 Futsal Fortuna în ultimii ani este hotărâtă să se întoarcă astăzi acasă cu trofeul și medaliile de campioni ai României.

Florin Ignat, coleg de generație cu omologul Robert Lupu, nu vrea să zăbovească prea mult în Banat, deși e conștient de dificultatea acestui episod cu numărul 3 al finalei Ligii 1.

„Chiar dacă am câștigat ambele partide de la Galați, suntem conștienți cu toții că ne asteaptă o partidă foarte dificilă. Timișoara își joacă astăzi ultima șansă. Noi suntem însă pregătiți să aducem orașului Galați un nou trofeu și să le aducem o bucurie fanilor noștri”, a spus Florin Ignat, care are la dispoziție pentru confruntarea de azi tot lotul.

Andrei Crăciun: „Timișoara își va vinde foarte scump pielea”

Căpitan al echipei naționale la ultima acțiune a primei noastre reprezentative, Andrei Crăciun e și el decis ca United să încheie socotelile din finala Ligii 1 Futsal Fortuna încă de azi: „Chiar dacă avem 2-0 ar fi o greșeală să spunem că finala e câștigată. Sunt sigur că CFR Timișoara își va vinde foarte scump pielea în acest al treilea meci pentru a duce mai departe finala. Va fi un meci foarte greu, dar noi suntem hotărâți și pregătiți să aducem titlul la Galați încă de azi”

Petrișor Toniță: „Îmi doresc din tot sufletul să devin campion pentru a treia oară consecutiv”

Revenit în poarta campioanei United Galați la momentul oportun, chiar înaintea marii finale, Petrișor Toniță vrea să își treacă în impresionantul său palmares un nou titlu de campion al României. Și asta încă de astăzi! „Este un meci extrem de greu, ca de altfel și celelalte de până acum. Noi vom face tot posibilul pentru a ne reîntoarce încă de azi cu trofeul acasă, la Galați. Timișoara este o nucă tare, așa că nu trebuie să intrăm ca și cum am fi câștigat deja meciul și trofeul de campioni. Sunt convins că ne așteaptă o partidă infernală, că timișorenii vor lupta până în ultima secundă, dar asta vom face și noi. Îmi doresc din tot sufletul să devin campion pentru a treia oară consecutiv cu United Galați”, a spus Petrișor Toniță.

Finala Ligii 1 Futsal Fortuna

Meciul 3

Marți, 21 mai

Ora 17:00

  • CFR Timișoara – United Galați, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara, în direct la Digi Sport și FRF.tv

Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Meciul 2

Luni, 13 mai

  • CS United Galați – CFR Timișoara 5-3 (2-2), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Iulian Cojocaru (8), Daniel Araujo (17, 35), Matei Boșneagă (29), Vlăduț Dudău (36) / Anderson Gustavo (2), Andrei Nemițanu (17), Mihnea Toader (24)

United: Petrișor Toniță – Alan Felipe Sasse, Daniel Araujo (cpt), Deiby Pamplona, Matei Boșneagă; Alin Cârdei, Vlăduț Dudău, Robert Crișan, Andrei Crăciun, Iulian Cojocaru, Florin Ignat, Albert Cireș, Leonardo Moura, Mihai Tudor

Antrenor-jucător: Florin Ignat

CFR Timișoara: Theodor Lungu – Valentin Ilaș (cpt), Robert Lupu, Anderson Gustavo, Gabriel Almeida; Vlad Iancu, Wellington da Silva, Andrei Nemițanu, Denis Dan, Emanuel Pătrașcu, Mihnea Toader, George David, Luca Corlan

Antrenor-jucător: Robert Lupu

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Ivănescu Marian (București)

Meciul 1

Duminică, 12 mai

  • CS United Galați – CFR Timișoara 5-2 (2-0), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Iulian Cojocaru (14), Daniel Araujo (15, 22), Matei Boșneagă (23), Deiby Pamplona (39) / Andrei Nemițanu (29, 31)

United: Petrișor Toniță – Alan Felipe Sasse, Daniel Araujo (cpt), Deiby Pamplona, Matei Boșneagă; Alin Cârdei, Vlăduț Dudău, Robert Crișan, Andrei Crăciun, Iulian Cojocaru, Florin Ignat, Albert Cireș, Leonardo Moura, Mihai Tudor

Antrenor-jucător: Florin Ignat

CFR Timișoara: Theodor Lungu – Valentin Ilaș (cpt), Robert Lupu, Anderson Gustavo, Gabriel Almeida; Vlad Iancu, Wellington da Silva, Andrei Nemițanu, Denis Dan, Emanuel Pătrașcu, Mihnea Toader, George David, Luca Corlan

Antrenor-jucător: Robert Lupu

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Ciobanu Vlad (Iași); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Delegat de joc: Ionescu Georgian (Buzău)

Observator arbitri: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Articol de Adi Dobre