Începută duminică la Focșani, etapa a III-a a Ligii I la futsal continuă în acest debut de săptămână cu alte două meciuri, la Timișoara (luni) și la Buzău (marți).

Sala Polivalentă din Focșani a găzduit ieri, duminică, 19 septembrie, confruntarea dintre nou-promovata Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva. Cu o echipă nouă, experimentată, dar mai ales valoroasă, Autobergamo Deva a reușit să se impună cu scorul de 6-4 (2-1). Meciul nu a fost însă unul ușor pentru trupa pregătită de Victor Acosta Garcia. Micuța echipă din Ciorăști, care în prima etapă a cedat greu în fața formației FK Odorheiu Secuiesc, s-a ținut scai de mult mai titrata sa adversară. Deva a deschis scorul, dar s-a văzut egalată. A condus din nou, dar Sportul Ciorăști a marcat și ea! După minute bune în care scorul a fost egal, 2-2, Autobergamo a turat motoarele și, profitând inclusiv de câteva greșeli individuale ale gazdelor, s-a desprins la 6-2. Echipa pregătită de George Ioniță și Ovidiu Tudose a încercat să revină, dar, în ciuda eforturilor, nu a reușit decât să reducă din diferență.

„Ca și în meciul cu FK Odorheiu Secuiesc și de această dată echipa a jucat cu determinare, cu spirit de sacrificiu. Autobergamo Deva nu a fost cu mult peste noi ca joc. Diferența a fost făcută de experiența superioară a oaspeților și de greșelile noastre. A fost un meci din care am învățat foarte multe”, a spus George Ioniță, managerul echipei Sportul Ciorăști.

Astăzi, luni, 20 septembrie, de la ora 18.00, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui partida dintre CFR 1933 Timișoara și CFF Clujana Cluj. Din postura de gazdă, formația lui Robert Lupu pornește cu prima șansă în această confruntare. Bănățenii au debutat în Liga I cu o victorie, 6-5 cu Luceafărul Buzău, pierzând însă în runda următoare, 4-6 la Odorheiu Secuiesc.

Clujenii au bifat un singur meci în acest sezon, cu CS United Galați, îmn deplasare, meci pierdut la scor, 1-23.

Mâine, marți, 21 septembrie, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău va găzdui meciul dintre Luceafărul și FK Odorheiu Secuiesc. Meciul va fi transmis în direct la Digi Sport 2 de la ora 18.00.

Formația buzoiană a jucat un singur meci în acest sezon, 5-6 cu CFR 1933 la Timișoara. FK Odorheiu Secuiesc e singura echipă cu punctaj maxim din Liga I. Trupa pregătită de Zoltan Jakab a trecut de Sportul Ciorăști în deplasare și de CFR 1933 Timișoara pe teren propriu.

„Întâlnim o echipă tânără, incomodă, puternică, cu mulți jucători de valoare, viitorul echipei naționale de futsal a României. Sper totuși să câștigăm. Și noi avem o echipă bună, muncitoare, ambițioasă”, a spus Iulian Trăznea, managerul echipei Luceafărul Buzău.

Etapa a III-a:

Duminică, 19 septembrie, ora 15:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva 4-6 (1-2), Sala Polivalentă, Focșani
Arbitri: Florin Aurelian Macovei (Galați), Romeo Preda (Brăila) – Dumitru Bogdan Balaban (Galați)
Observator: Doru Balmus (Galați)

Luni, 20 septembrie, ora 18:00
CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Arbitri: Florin Daniel Anca (Deva), Constantin Daniel Popescu (Țicleni) – Marius Andrei (Belcin)
Observator: Bogdan Ciolacu (Pitești)

Marți 21 septembrie, ora 18:00, în direct la Digi Sport
Luceafărul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău
Arbitri: Predescu Ionel Boharu (Buftea), Roberto Florentin Gunciu (Popești Leordeni) – Laurentiu Deaconu (Berceni)
Observator: Marius Mititel (București)

  • echipa CS United Galați stă în această etapă

Liga a II-a, etapa I

Seria 1 Est

Sâmbătă, 18 septembrie
AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010 – Futsal Ceahlaul Piatra Neamț 2-6

Duminică, 19 septembrie
ACS Mausoleul Mărășești – Fortius 2014 Buzău 5-8

Seria 2 Centru

Miercuri, 15 septembrie
Kereszthegy Remetea – Korondy Junior 2017 Corund 5-2

Luni, 20 septembrie, ora 17:00
ACS KSE Târgu Secuiesc – AS Inter Gheorgheni

Seria 3 Vest

CSM Târgu Mureș – Metropolitan Ișalnița
Șoimii Șimand – ACS West Deva

Articol de Adi Dobre