Caravana noului sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna, 2023-2024, pornește la drum în acest weekend! Lovitura de start se va da la Șimand, în județul Arad, acolo unde, în premieră, se vor disputa meciuri de pe prima scenă a futsalului românesc!

Nou-promovata ACS Șoimii Șimand, la primul sezon în Liga 1, va primi vizita campioanei CS United Galați. Trupa lui Florin Ignat sosește la Șimand direct de la Sfântu Gheorghe, acolo unde miercuri seară a cucerit Supercupa României!

Gălățenii pornesc cu prima șansă în confruntarea programată mâine, sâmbătă, 26 august, de la ora 11:00.

Tot sâmbătă sunt programate alte două partide din prima etapă a noului sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna. În Harghita, vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc va da piept cu Luceafărul Buzău, în timp ce la Timișoara, bronzul ultimei ediții, CFR Timișoara se va confrunta cu nou-promovata CSM Târgu Mureș.

Runda va continua duminică la Sala Sporturilor din Deva, care va fi gazda derby-ului orașului, CSM Deva – ACS West Deva. Deși a pierdut în Supercupa de la Sfântu Gheorghe, 0-4 cu United Galați, CSM Deva se anunță ca una dintre candidatele la titlul de campioană în acest sezon. Formația hunedoreană, fostă Autobergamo, s-a întărit în această vară și, în plus, a intrat în familia Clubului Sportiv Municipal Deva.

Adversara CSM-ului, ACS West Deva a pierdut în această vară câțiva dintre jucătorii săi de bază, dar e hotărâtă să își îndeplineasdcă obiectivele..

Etapa 1 a sezonului 2023-2024 se va încheia luni la Sfântu Gheorghe, acolo unde este programat un adevărat derby al nou-promovatelor, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Mausoleul Mărășești. Partida va fi transmisă în direct la Digi Sport și FRF.tv!

Iată programul primei etape:

Sâmbătă, 26 august,

Ora 11:00

  • ACS Șoimii Șimand – CS United Galați

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS Luceafărul Buzău
  • CSF CFR 1933 Timișoara – CSM Târgu Mureș

Duminică, 27 august 

Ora 18:00

  • CSM Deva – ACS West Deva

Luni, 28 august

Ora 17:30

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Mausoleul Mărășești – LIVE DigiSport și FRF.tv

Articol de Adi Dobre