Liga I la futsal programează în acest week-end ultimul turneu al play-off-ului Ligii I. Ultimele trei etape sunt găzduite de Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc

Miza este una uriașă, prezența în finala Ligii I sezonul 2020- 2021. La prima vedere, doar trei formații se mai bat cu șanse la un loc în marea finală, Imperial WET Miercurea Ciuc (campioana din 2019), CS United Galați (campioana din 2020) și Autobergamo Deva (campioana din 2017), aflate în această ordine în ierarhia Ligii I înaintea turneului din capitala județului Harghita. Aflată pe ultimul loc al clasamentului, fără nici măcar un punct, FK Odorheiu Secuiesc poate arbitra însă cursa pentru finala campionatului!

„Sigur nu se va mai repeta meciul din sferturile de finală ale Cupei României”

Deținătoare a Cupei României și calificată în Final Four-ul ediției din acest an, FK Odorheiu Secuiesc nu are nimic de pierdut. O spune chiar Jakab Zoltan, managerul harghitenilor, cel mai titrat tehnician din istoria futsalului românesc. „Finala mică e a noastră! Trebuie să fim realiști cu privire la șansele noastre pentru un loc în marea finală. Nu avem niciun punct, iar asta ne roade. Vrem să spargem gheața la Miercurea Ciuc. Dorim în același timp, având în vedere că se apropie și Final Four-ul Cupei României, să le dăm credit tinerilor, care au jucat mai puțin în acest sezon. E greu să duci aproape toate meciurile în aceiași 6-7 oameni. La un moment dat tot vor ceda. Asta s-a întâmplat și cu Szécsi Barna, unul dintre cei mai buni jucători ai noștri. A evoluat meci de meci cel puțin câte 32-35 de minute, practic a stat pe teren pe toată durata meciului. Acum e accidentat și ne va lipsi. Avem un lot tânăr, cu 11 jucători sub 23 de ani. Ce va fi cu United Galați?! Sigur nu se va mai repeta meciul din sferturile de finală ale Cupei României de luna trecută, când am învins cu 4-2. Am spus și atunci, din 10 meciuri cu United câștigăm unul singur. Acela a fost! Suntem realiști”, a spus Jakab Zoltan.

„Teoretic chiar și echipa din Odorheiu Secuiesc încă mai are șanse”

CS United Galați așteaptă cu nerăbdare ultimul turneu al play-off-ului. Gălățenii își calculează cu multă atenție pașii. Spun că vor sufla și în iaurt la meciul cu FK Odorheiu Secuiesc după pățania din Cupa României! Dacă vor câștiga, confruntarea de a doua zi, cu Autobergamo Deva, va fi decisivă pentru accederea în finală. „Vom aborda fiecare meci ca pe o finală. O luăm pas cu pas. Să trecem mai întâi de FK Odorheiu Secuiesc. Toată lumea a văzut ce am pățit în Cupa României. Un meci în care mingea a refuzat cu încăpățânare să intre în poartă, când barele au jucat pentru adversari, rezultatul nu putea fi altul. E clar însă că un asemenea joc nu se va mai repeta curând. Teoretic chiar și echipa din Odorheiu Secuiesc încă mai are șanse de a ajunge în finală. Urmează duelul cu Autobergamo Deva, care va decide una dintre finaliste. Sper să fim noi acea echipă”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

„Mergem la Miercurea Ciuc să ne jucăm șansele”

În cel de-al doilea meci al primei etape din turneul de la Miercurea Ciuc față în față se vor afla formația locală Imperial WET și AUtobergamo Deva.

Ciucanii, fie doar și prin prisma faptului că sunt gazde, pornesc cu prima șansă. Trupa pregătită de Cosmin Gherman va încerca să își păstreze avansul de un punct pe care îl are în acest moment și să încheie conturile înainte de ultima etapă.

„Mergem la Miercurea Ciuc să ne jucăm șansele. Știm că va fi infernal, dar ne vom bate până la capăt. Trebuie să începem bine cu Imperial WET, apoi să învingem Galațiul. E clar că vom depinde și de jocul rezultatelor, așa că suntem conștienți că va fi, așa cum am spus mai devreme, infernal. În acest sezon mai avem și Cupa României, unde se poate întâmpla orice. Repet, mergem să jucăm. Din păcate nu vom putea conta în continuare pe Cristian Obadă, accidentat”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Iată programul:

Sâmbătă, 20 martie – Etapa 4
13.30: CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc (LIVE YouTube Futsal Romania)
16.00: Autobergamo Deva – Imperial WET Miercurea Ciuc (LIVE PROX)

Duminică, 21 martie – Etapa 5
13.30: FK Odorheiu Secuiesc – Imperial WET (LIVE YouTube Futsal Romania)
16.00: United Galați – Autobergamo Deva (LIVE PROX)

Luni, 22 martie – Etapa 6
13.30: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc (LIVE YouTube Futsal Romania)
16.00: Imperial WET – United Galați (LIVE PROX)

CLASAMENT
1. Imperial WET 9p;
2. United 8p;
3. Autobergamo 5p;
4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 0p

ARTICOL DE ADI DOBRE