Liga 1 Futsal Fortuna a ajuns la ora ultimei runde înaintea marii finale a sezonului 2023-2024! Etapa care va încheia play-off-ul nu mai are nicio miză, decât, poate, una a orgoliilor, cele două finaliste fiind deja stabilite, CS United Galați și CFR Timișoara.

În prima partidă a etapei a 6-a a play-off-ului, astăzi, sâmbătă, 4 mai, de la ora 12:00, pe malul Dunării, la Galați, campioana en-titre United va primi vizita formației CSM Deva, grupare care și-a trecut în palmares un trofeu în acest sezon, Cupa României. Hunedorenii au ratat însă marea finală a Ligii 1 Futsal Fortuna, după ce, în urmă cu două etape, au cedat pe teren propriu în fața rivalilor de la CFR Timișoara.

United Galați – CSM Deva e un clasic al futsalului românesc și indiferent de circumstanțe se anunță un duel interesant.

În ultima partidă jucată la Galați, în etapa a 12-a a sezonului regular (5 decembrie 2023), United s-a impus clar, scor 4-1. Între timp, însă, CSM Deva i-a administrat două înfrângeri campioanei, în sferturile de finală ale Cupei României și în etapa a 3-a a play-off-ului, ambele succese bifate pe teren propriu, la Sala Sporturilor din Deva.

În cel de-al doilea meci al ultimei etape a sezonului, marți, 7 mai, de la ora 18:00, vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc va primi vizita echipei CFR Timișoara, proaspăt finalistă în Liga 1 Futsal Fortuna.

Play-off, etapa a 6-a

Sâmbătă, 4 mai

Ora 12:00

  • CS United Galați – CSM Deva, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Marți, 7 mai

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. CS United 58p; 2. CSF CFR 1933 55p; 3. CSM Deva 51p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

În play-out-ul Ligii 1 Futsal Fortuna a mai rămas de disputat o singură partidă. Duelul dintre ACS West Deva și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, din runda cu numărul 5, ultima, va fi miercuri, 8 mai, de la ora 16:30. Rezultatul partidei nu va mai putea influența însă ierarhia finală a play-out-ului.

Clasament: 1. Sepsi SIC 43p; 2. ACS Mausoleul Mărășești 28p; 3. CSM Târgu Mureș 24p; 4. CS Luceafarul Buzău 19p; 5. ACS West Deva 15p; 6. ACS Soimii Șimand 10p


Liga Elitelor se pregătește pentru Turneul Final

„Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, va găzdui în perioada 11-12 mai turneul final al Ligii Elitelor. Cele mai bune patru echipe de Juniori U19 din țară, care se vor confrunta la Sfântu Gheorghe, se cunosc deja, deși mai este de disputat un meci la începutul acestei săptămâni. Partida CSM Deva – CFF Clujana Cluj nu mai poate influența însă ierarhia din Seria a II-a.

Astfel la Turneul Final al Ligii Elitelor sunt calificate formațiile ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț (ambele din Seria 1), CFF Clujana Cluj și FK odorheiu Secuiesc (ambele din Seria a 2).

Iată programul semifinalelor Turneului Final, care se vor desfășura sâmbătă, 11 mai:

  • Sepsi SIC – FK Odorheiu Secuiesc
  • CFF Clujana – Ceahlăul

A doua zi sunt programate finala mică și finala mare.

Articol de Adi Dobre