Cupa României Futsal Fortuna și-a desemnat în acest week-end primele semifinaliste, Kereszthegy Remetea și West Deva. Astăzi, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 3 și FRF TV, CFR Timișoara și Autobergamo Deva, două dintre fruntașele Ligii I Futsal Fortuna, se vor lupta pentru un loc în Final Four.

Mâine, marți, 21 februarie, de la aceeași oră, 17:00, United Galați și FK Odorheiu Secuiesc vor da bătălia pentru ultimul bilet care asigură prezența în careul de ași al competiției.

Sala Sporturilor „Basilides Tibor” din Gheorgheni a programat sâmbătă un duel devenit deja tradițional în județul Harghita, întâlnirea dintre AS Inter Gheorgheni și ACS Kereszthegy Remetea, rivale și în campionat, ambele fiind componente ale Seriei a II-a a ligii secunde (locul 2, respectiv locul 1). Cele două formații s-au aflat însă pentru prima oară în postura de a juca un meci cu o asemenea miză.

În actualul sezon, cele două rivale din Harghita au făcut spectacol de câte ori s-au întâlnit: 5-5 la Remetea (în etapa a 3-a) și 3-1 pentru Kereszthegy la Gheorgheni (etapa a 8-a). La capătul unui meci foarte bun, Kereszthegy Remetea s-a impus la Gheorgheni cu scorul de 5-1 (1-0) și s-a calificat în premieră în Final Four-ul Cupei României. Ieri, duminică, 19 februarie, Sala Sporturilor din Mărășești a găzduit partida dintre divizionara secundă ACS Mausoleul și prim-divizionara ACS West Deva. Liderul din Seria I a Ligii a II_a, Mausoleul Mărășești, a dat o replică foarte bună mult mai experimentatei sale adversare, care a trebuit să se întrebunițeze serios pentru a se califica în Final Four-ul Cupei României, scor 3-2 (1-1) pentru hunedoreni.

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui astăzi un duel foarte interesant între două formații care au cucerit trofeul de-a lungul anilor. Locul 3 în clasamentul Ligii I, CFR Timișoara va da piept cu vicecampioana AUtobergamo Deva, locul secund în ierarhia primului eșalon valoric al futsalului românesc. Confruntarea se anunță foarte interesantă, la fel ca și cea de mâine, de la Galați, dintre CS United, campioana și deținătoarea Cupei României, și FK odorheiu Secuiesc, câștigătoarea trofeului în 2020.

Iată rezultatele și programul sferturilor de finală:

Sâmbătă, 18 februarie

AS Inter Gheorgheni – ACS Kereszthegy Remetea 1-5 (0-1), Sala Sporturilor „Basilides Tibor” – Gheorgheni
Au marcat: Előd Tankó (27) / Boda Krisztián (16, 31, 33), Jakab Tamás (39)
Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila (ambii Odorheiu Secuiesc); Bărluțiu Ovidiu Ciprian (Cluj)
Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Duminică, 19 februarie

ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva 2-3 (1-1), Sala Sporturilor – Mărășești
Au marcat: Ștefan Lupu (7), Cătălin Nistor (23) / Ion AL Ioani (14, 33), Gálfi Artúr (27)
Arbitri: Hanceariuc Bogdan, Mihălcuț Andrei; Spaiuc Sebastian (toți din Iași)
Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

Luni, 20 februarie, ora 17:00, în direct la Digi Sport 3 și FRF TV

CSF CFR 1933 Timișoara – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Pentek Laurentiu (Oradea)
Observator: Sandru Ilie (Pitești)

Marți, 21 februarie, ora 17:00

CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați

Articol de Adi Dobre