Cupa României Futsal Fortuna programează în acest week-end și la începutul săptămânii viitoare meciurile din sferturile de finală. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarele se vor califica în Final Four-ul competiției.

În faza sferturilor de finală sunt calificate cinci formații din Liga 1 Futsal Fortuna și trei din eșalonul secund. Liga a II-a va avea în Final Four o reprezentantă, câștigătoarea partidei dintre AS Inter Gheorgheni și ACS Kereszthegy Remetea, echipe care se cunosc foarte bine, cele două evoluând în campionat în aceeași serie.

AS Inter Gheorgheni – ACS Kereszthegy Remetea va fi și primul duel din sferturile de finală ale Cupei României. Întâlnirea este programată sâmbătă, 18 februarie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor „Basilides Tibor” din Gheorgheni. Inter Gheorgheni s-a calificat în „sferturi” după ce a trecut la scor în „optimi”, 15-0, în deplasare, de ACS Metropolitan Ișalnița. Kereszthegy Remetea a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României după ce a învins pe teren propriu în turul precedent, surprinzător, prim-divizionara CFF Clujana Cluj, scor 5-3. Cele două partide dintre AS Inter Gheorgheni și ACS Kereszthegy Remetea din actualul sezon al Ligii a II-a au fost deosebit de spectaculoase. După 5-5, în prima parte a sezonului, la Remetea, Kereszthegy s-a impus în retur pe terenul celor de la Inter Gheorgheni, scor 3-1.

Duminică, 19 februarie, Sala Sporturilor din Mărășești va găzdui meciul dintre ACS Mausoleul Mărășești (Liga a II-a) și ACS West Deva (Liga I). Prim-divizionara din Deva (locul 5) pornește cu prima șansă în fața formației Mausoleul Mărășești, care nu are însă nimic de pierdut. Meciurile din sferturile de finală ale Cupei României vor continua la începutul săptămânii viitoare, atunci când, la Timișoara și Galați, sunt programate două confruntări foarte interesante. Luni, 20 februarie, de la ora 17:00, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va fi martora partidei CFR Timișoara – Autobergamo Deva. Meciul va fi transmis în direct la Digi Sport. Marți, 21 februarie, de la aceeași oră, 17:00, United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, două dintre cele mai bune formații din futsalul românesc, vor lupta pentru ultimul bilet ce asigură prezența în Final Four. Gălățenii sunt deținătorii trofeului și vor să păstreze Cupa României la Galați.

Iată programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României la futsal-seniori:

Sâmbătă, 18 februarie, ora 17:00, AS Inter Gheorgheni – ACS Kereszthegy Remetea
Duminică, 19 februarie, ora 14:00, ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva
Luni, 20 februarie, ora 17:00, CSF CFR 1933 Timișoara – Autobergamo Fiat Deva
Marți, 29 februarie, ora 17:00, CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

  • în caz de agalitate la finalul celor 40 de minute, vor urma prelungiri (două reprize a câte cinci minute fiecare. Dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de deparjare.

Articol de Adi Dobre