Echipa de futsal Autobergamo Deva, liderul Ligii I Fortuna, a mai dat o lovitură pe piața transferurilor. După ce în vară a înregimentat câțiva dintre cei mai buni jucători ai campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc, deveniți jucători liberi după desființarea grupării harghitene, Autobergamo Deva s-a întărit în această iarnă cu doi dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria futsalului românesc.

Este vorba despre frații Cristian și Florin Matei, care au scris de-a lungul timpului istorie pentru Autobergamo Deva.

Cristian Matei, a cărui legitimare a fost anunțată în urmă cu două săptămâni, a debutat deja pentru formația pregătită de Victor Acosta Garcia în derby-ul cu CS United Galați din acest week-end, duel câștigat de Autobergamo Deva cu scorul de 5-3. Cel mai mic dintre frații Matei a și marcat ultimul gol al echipei hunedorene.

Sâmbătă, chiar în ziua meciului Autobergamo – United, Doru Popa, președintele clubului din Deva, a bătut palma și cu Florin Robert Matei, considerat cel mai bun produs din istoria futsalului românesc. În vârstă de 38 de ani, Florin Matei a evoluat în ultimul an și jumătate pentru CFR Timișoara, contribuind substanțial la promovarea bănățenilor în Liga I și la parcursul foarte bun al acestora din acest sezon.

„Chiar dacă are o vârstă și nu e încă la nivelul celorlalți jucători cu pregătirea fizică, Florin Matei e un câștig pentru echipa noastră. Experiența sa extraordinară ne va ajuta, sunt sigur de asta. Ne bucurăm că <<Legenda s-a întors acasă!>>”, a spus Doru Popa.

Florin Matei și-ar putea face revenirea la Autobergamo Deva la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 5 februarie, în meciul din deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc, partidă contând pentru etapa a treia a Turului suplimentar al Ligii I Futsal Fortuna. Confruntarea, programată de la ora 13:00, va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

Articol de Adi Dobre