Deși a trecut o săptămână de la cucerirera titlului de campioană a României la futsal, jucătorii și oficialii Clubului Sportiv United Galați sărbătoresc încă triumful!

Sezonul 2021-2022 a fost cel mai bun din istoria gruparii de la malul Dunării, CS United Galați reușind să câștige, pe lângă titlu, și Cupa Romaniei, ceea ce reprezintă o premieră pentru gălățeni. Trupa lui Florin Ignat va reprezenta astfel futsalul romanesc în UEFA Futsal Champions League pentru a treia oară consecutiv.

Revenit în urmă cu patru ani la Galați, după aproape două decenii în care a jucat futsal la cel mai înalt nivel, Florin Ignat a avut un singur gând, acela de a deveni campion cu United. Și a reușit!

“Victoria din finala Cupei României ne-a dat aripi”

– Încă o dată felicitări! Se sărbătorește încă titlul?

– Am așteptat atât de mult acest titlu de campioni, l-am dorit atât de mult, încât vrem să ne bucurăm în continuare! A trecut o săptămână de la victoria din finala Ligii I, dar tot despre asta vorbim, tot despre asta povestim. E primul titlu câștigat, să spunem așa, pe teren. E un vis, e ceva unic, mai ales că am reușit să obțimem succesul decisiv din finala cu Autobergamo Deva pe teren propriu, în fața publicului gălățean.

– Titlul a fost obiectivul la începutul sezonului?

– Să știți că nu acesta a fost obiectivul! Titlul nu era obligatoriu, chiar dacă, recunosc, m-am gândit mereu la el! Obiectiv a devenit pe parcurs. În acest sezon nu a mai existat un dezechilibru atât de mare între echipe, ceea ce a dat un interes mult mai mare luptei pentru titlu. În iarnă, după acea serie foarte bună, cu victorii la principalele contrcandidate, Deva, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, am realizat cu toții că se poate. Dorința a devenit din ce în ce mai mare, iar victoria din finala Cupei României ne-a dat realmente aripi. A fost un sezon perfect, cel mai bun din istoria echipei United Galați.

“Toți jucătorii au pus umărul”

– Care au fost atuurile echipei CS United Galați?

– Cred că principalul nostru atu l-a reprezentat grupul, un grup format în decursul ultimilor ani, un grup unit format din jucători extraordinari, care au îndurat multe, dar care în cele din urmă au fost răsplătiți cu acest event, Cupă și campionat. În iarnă l-am pierdut pe Sergiu Tacot, un jucător important, pe care l-am înțeles și căruia i-am permis să se întoarcă în Moldova. În locul lui Tacot a venit însă Leonardo Dos Santos, Pelle, un jucător de mare clasă, care ne-a ajutat să cucerim cele două trofee.

– Care au fost jucătorii care v-am mulțumit cel mai mult?

– Nu aș vrea să nominalizez niciun jucător. Vorbeam de grup, iar din acest grup fac parte și cei care au jucat mai puțin sau deloc. Toți jucătorii au pus umărul la triumful din acest sezon și le mulțumesc. Conducerea clubului merită tot respectul pentru tot ceea ce a făcut pentru echipă. Sperăm să facă și în continuare!

“Gălățenii aveau nevoie de acest succes”

– Când te-ai întors la Galați, orașul tău natal, te gândeai că vei trăi astfel de momente?

– Mă gândeam încă din 2016, când am cucerit titlul ca antrenor-jucător al echipei Autobergamo Deva chiar aici, acasă, la Galați, în meci decisiv. Am și acum în minte acea finală. Am plecat de la Galați în urmă cu două decenii. Am jucat la București, la Chiajna, la Târgu Mureș, la Deva, unde am cucerit trofee. Trebuia să o fac și cu Galațiul!

– Cum au trăit gălățenii succesul lui United?

– Încă îl mai trăiesc! Sunt ca noi, se bucură în continuare. Ne oprește lumea pe stradă să ne felicite. E nebunie! Gălățenii aveau nevoie de acest succes, de această bucurie în plus. Vă mărturisesc faptul că în atâția ani de futsal nu am trăit clipe ca cele de aici de la Galați, cu cozi la intrarea în Sala Sporturilor, cu atmosfera de vis. Publicul gălățean a fost omul în plus în cele două meciuri ale finalei disputate la Galați.

“Voi mai juca”

– Urmează un nou sezon de UEFA Futsal Champions League.

– Trebuie să ne revanșăm față de sezonul trecut, în care nu am avut o prestație bună. Au fost accidentări, multe absențe în lot. Sperăm ca de această dată să fie mult mai bine, mai ales că încercăm să ne întărim cu doi jucători, nu mai mulți. Și nu neapărat din străinătate, pentru că și în Liga I sunt jucători de valoare.

– Pelle, Daniel Araujo au semnat deja.

– Să știți că acesta a fost obiectivul principal pentru finalul sezonului, să îi determinăm pe cei doi să semneze în continuare cu noi! Faptul că au acceptat spune multe despre seriozitatea și profesionalismul clubului United Galați.

– Florin, ai 40 de ani și 3 luni! Vei mai juca?!

– Voi mai juca!

Articol de Adi Dobre