Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Liga 1 Futsal Fortuna programează sâmbătă, 20 aprilie, primul meci al etapei a 4-a a play-off-ului.

La Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, de la ora 18:00, față în față se vor afla vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc și campioana CS United Galați. Confruntarea este una foarte importantă pentru gălățeni, care în cazul unui succes în Harghita își asigură matematic locul în finala campionatului. United vine după două eșecuri consecutive, 2-3 acasă cu CFR Timișoara și 3-6 în deplasare cu CSM Deva.

„Am plecat spre Odorheiu Secuiesc doar cu gândul la victorie. După două înfrângeri consecutive, am cam uitat cum e gustul succesului! Trebuie să învingem pentru a ne asigura prezența în marea finală. În plus, avem nevoie de moral și de o revenire la cea mai bună formă a noastră”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Eliminat în ultimul meci de campionat, la Deva, Florin Ignat nu va putea evolua în Harghita. În aceeași situație se află și internaționalul Daniel Araujo. Portarul Petrișor Toniță este indisponibil și el după accidentarea suferită în debutul play-off-ului.

Pe ultimul loc în play-off, FK Odorheiu Secuiesc joacă pentru orgoliu. Trupa profesorului Jakab Zoltán nu a agonisit nici măcar un punct în primele etape ale play-off-ului. „Încercăm să reconstruim echipa. Din mers! Suntem optimiști în această privință. Fără mare presiune, băieții noștri ar trebui să facă o partidă bună împotriva Galațiului”, a spus Jakab Zoltán, managerul harghitenilor.

Etapa a 4-a a play-off-ului va continua duminică, 21 aprilie, cu super-derby-ul dintre CSM Deva și CFR Timișoara, echipe care luptă la baionetă pentru un loc în marea finală. Confruntarea este programată de la ora 18:30. Înaintea acestui meci, CFR Timișoara e pe locul secund în Liga 1 Futsal Fortuna, la un punct distanță de CSM Deva.

Etapa a 4-a, play-off

Sâmbătă, 20 aprilie

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni)

Rezervă: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni)

Observator arbitri: Mititel Marius (Bucureşti)

Duminică, 21 aprilie

Ora 18:30

  • CSM Deva – CSF CFR 1933 Timișoara

Clasament: 1. United 55p; 2.CFR 1933 49, 3. CSM Deva 48p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Tot în acest weekend sunt programate două meciuri din play-out-ul Ligii 1 Futsal Fortuna. Runda se va încheia luni, la Șimand!

Etapa a 4-a, play-out

Duminică, 21 aprilie

Ora 17:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM Târgu Mureș

Ora 18:00

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CS Luceăfărul Buzău

Luni, 22 aprilie

Ora 17:30

  • ACS Șoimii Șimand – ACS West Deva

Clasament: 1. Sepsi SIC 40p; 2. Mausoleul Mărăşeşti 25p; 3. CSM Târgu Mureș 18p; 4. Luceafărul Buzău 18p, 5. West Deva 12p, 6. Șoimii Șimand 9p

Articol de Adi Dobre