Cupa României la futsal a ajuns la ora Final Four-ului! Sala Sporturilor din Deva va găzdui luni, 20 martie, și marți, 21 martie, meciurile care vor decide câștigătoarea primului trofeu pus la bătaie în futsalul românesc în sezonul 2022-2023.

Final Four-ul Cupa României la futsal va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv! Astăzi sunt programate semifinalele, meciuri în care există deja două mari favorite, CS United Galați, campioana României și deținătoarea trofeului, și Autobergamo Deva, locul secund în Liga 1 Futsal Fortuna.

CS United Galați – ACS Kereszthegy Remetea

În prima semifinală, de la ora 16:30, față în față se vor afla CS United Galați și ACS Kereszthegy Remetea, reprezentanta ligii secunde în Final Four-ul Cupei României, marea revelație a actualului sezon.

CS United Galați a ajuns în Final Four după ce a eliminat, în ordine, ACS KSE Târgu Secuiesc (în optimi, 7-0 în deplasare) și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (în sferturi, 5-4 pe teren propriu).

ACS Kereszthegy Remetea, formație care a încheiat pe primul loc sezonul regular în Seria a II-a, cu o linie de clasament impresionantă – 7 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângere și 98-34 golaveraj), a trecut în tururile anterioare de prim-divizionara CFF Clujana Cluj (în optimi, 5-3 pe teren propriu) și de AS Inter Gheorgheni (în sferturi, 5-1 în deplasare).

„Pentru noi e un meci de gală, un meci din care putem învăța multe, o experiență extraordinară. Suntem conștienți de valoarea adversarului, de calitatea noastră. Sperăm să facem un meci bun, frumos. Să sperăm că vom rezista cât mai mult în fața campioanei United Galați”, a declarat, pentru frf.ro, Bakos Szabolcs, vicepreședintele clubului Kereszthegy Remetea. Gruparea harghiteană îi are în componență, printre alții, pe tinerii Csog János Csongor și Arpad Miklós, doi dintre componenții naționalei României U19, care anul trecut reușea să se califice la turneul final al Campionatului European. Cei doi evoluau atunci la echipa U19 a celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Formația din Remetea este pregătită de Cătălin Gabriel Doltea, 42 de ani, care este în același timp și jucător!

CS United Galați, deținătoarea Cupei României, trofeu câștigat în premieră anul trecut, se află pentru a șaptea oară în semifinalele Cupei României la futsal. United a ajuns pentru prima oară în semifinalele Cupei în anul 2011 (sistemul cu Final Four a fost adoptat din sezonul 2014-2015), dar au pierdut finala cu City’US Târgu Mureș, scor 3-8. United, cea mai constantă echipă din futsalul românesc în ultimul deceniu, are ca obiectiv apărarea trofeului.

„E clar, suntem favoriți în această primă partidă cu divizionara secundă Kereszthegy Remetea. Vom trata însă foarte serios acest meci, pentru a elimina din start orice surprize. Am venit la Deva cu gândul să aducem înapoi acasă Cupa României. E a noastră și vrem să o păstrăm. Pentru acest obiectiv va trebui însă să muncim, să suferim, iar băieții sunt gata pentru asta”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați.

ACS West Deva – ACS Autobergamo Deva

Cea de-a doua semifinală a Final Four-ului aduce față în față cele două reprezentante ale orașului Deva, ACS West Deva și ACS Autobergamo Deva. Cele două formații s-au confruntat în două rânduri în sezonul regular al Ligii 1 Futsal Fortuna, de fiecare dată câștig de cauză având Autobergamo, 7-3 (18 octombrie – etapa a 4-a) și 5-2 (3 decembrie – etapa a 11-a).

Autobergamo Deva s-a întărit după cele două confruntări din campionat, achiziționându-i în această iarnă pe brazilienii Moura, Anjos Da Silva și Bernardo da Silva. În plus, de o săptămână, la Autobergamo a sosit și celebrul tehnician brazilian Ricardo Cámara Sobral „Cacau”. Reputatul antrenor a debutat pe banca echipei Autobergamo Deva săptămâna trecută, la Odorheiu Secuiesc, în Liga 1, acolo unde noua sa echipă a remizat, scor 4-4.

Cele două formații s-au întâlnit și în sezonul trecut al Final Four-ului Cupei României, Autobergamo trecând în semifinale cu scorul de 5-4. Autobergamo a cucerit ultimul trofeu în 2016, după ce s-a impus în finală, chiar la Deva, scor 3-2, în fața echipei CS United Galați. Ultima finală jucată de Autobergamo Deva a fost cea din 2022, la Galați, când hunedorenii au pierdut în fața formației locale, scor 4-5.

„Ne bucuram că am putut aduce aici, sub cetate, acest turneu foarte important și îi invit pe toți iubitorii futsalului din Deva să vină la Sala Sporturilor”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Ricardo Cámara Sobral „Cacau” nu va putea conta în semifinala de astăzi pe doi oameni de bază, Leonardo Moura și Florin Matei, care sunt suspendați după ce au primit cartonașul roșu (două „galbene”) în meciul de campionat de la Odorheiu Secuiesc.

La Final Four-ul Cupei României de la Deva vor fi prezenți și cei mai buni arbitri din futsalul românesc. Aceștia vor fi supervizați, printre alții, de Bogdan Sorescu, cel mai bun arbitru din istoria futsalului românesc și unul dintre cei mai buni arbitri din futsalul mondial, acum observator!

Final Four-ul Cupei României Fortuna, Sala Sporturilor – Deva

Semifinale

Luni, 20 martie

  • Ora 16:30

CS United Galați – ACS Kereszthegy Remetea

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Chița Liviu (Pitești); Trașcă Marius (Pitești)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Ciolacu Bogdan (Pitești)

  • Ora 19:00

ACS West Deva – ACS Autobergamo Deva

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni)

Delegat de joc: Radu Petre (București)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

ARTICOL DE ADI DOBRE