Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Etapa a 18-a, ultima a sezonului regular, și-a consumat ultimele partide ieri, 5 martie, unde capul de afiș a fost super-confruntarea dintre United Galați și CFR Timișoara, ocupantele primelor două locuri în clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna!

Gălățenii au condus ostilitățile în cea mai mare parte a timpului, drept dovadă, la pauză scorul era 3-0 pentru United! CFR Timișoara a marcat la 7 minute de la startul celei de-a doua reprize, dar United a refăcut diferența de trei goluri de pe tabelă după doar un minut de joc. Timișorenii au mai punctat de două ori în ultimele 3 minute ale jocului, dar nu au reușit să plece cu niciun punct de la Galați și încheie sezonul regular pe poziția secundă, la 9 puncte de liderul United Galați și cu un avans de 4 puncte față de ocupanta locului 3, CSM Deva.

Pentru prezența în finala campionatului Liga 1 Futsal Fortuna vor lupta în acest sezon, în play-off, United Galați, CFR Timișoara, CSM Deva și FK  Odorheiu Secuiesc.

A doua parte a sezonului debutează vineri

Cea de-a doua parte din campionat debutează vineri, 8 martie, cu play-out-ul competiției. În primul meci din play-out se vor întâlni Sepsi SIC și ACS Șoimii Șimand. Etapa continuă duminică, 10 martie, cu două partide, duelurile dintre ACS Mausoleul Mărășești și ACS West Deva, respectiv CS Luceafărul Buzău și CSM Târgu Mureș. Formațiile angrenate în play-out, cele clasate pe locurile 5-10 la finalul sezonului regular, vor mai disputa încă 5 etape, iar la finalul acestora echipa clasată pe ultimul loc în clasament va retrograda în Liga 2.

Primul duel din play-off va fi cel dintre United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, programat duminică, 10 martie, de la ora 17:30. Prima etapă se va încheia luni, 11 martie, cu derby-ul dintre CFR Timișoara și CSM Deva, meci ce va fi transmis pe canalele Digi Sport, dar și pe FRF.tv!

În play-off, cele patru formații vor disputa încă 6 runde, în sistem tur-retur. Primele două clasate, la finalul celor 6 etape din play-off, se vor califica în finala campionatului.

Play-off – Etapa 1

Duminică, 10 martie

Ora 17:30

  • CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor Dunărea, Galați

Luni, 11 martie

Ora 18:00

  • CFR Timișoara – CSM Deva, Sala Sporturilor Constantin Jude, Timișoara – Live pe canalele Digi Sport și pe FRF.tv

Play-out, Etapa 1

Vineri, 8 martie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC – ACS Șoimii Șimand, Sala Sporturilor Szabo Kati, Sfântu Gheorghe

Duminică, 10 martie

Ora 17:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva, Sala Sporturilor, Mărășești
  • CS Luceafărul Buzău – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor Romeo Iamandi, Buzău