Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Liga 1 Futsal Fortuna programează în acest weekend și luni partidele etapei a 2-a a noului sezon.Lovitura de start se va da la Galați, acolo unde campioana CS United Galați va primi vizita nou-promovatei CSM Târgu Mureș.

Instalată deja pe primul loc al clasamentului după victoria la scor din runda inaugurală, 15-0 în deplasare cu ACS Șoimii Șimand, trupa pregătită de Florin Ignat și-a anunțat intenția de a nu ceda șefia ierahiei Ligii 1 până la final!

„Obiectivul și pentru acest sezon îl reprezintă titlul de campioană a României! Ne obligă deja tradiția ultimilor ani. Tocmai de aceea, dacă tot am ocupat fotoliul de lider după prima rundă, vrem să rămânem acolo sus până la finalul noului sezon”, a  comentat Florin Ignat.

CSM Deva se întoarce la Șimand!

Tot sâmbătă, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, formația locală, Luceafărul va da piept cu nou-promovata Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Stările de spirit sunt diferite în cele două tabere. Luceafărul a început cu stângul actuala stagiune, 4-13, în deplasare, cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc, în timp ce gruparea covăsneană a demarat în trombă, 6-3 cu o altă nou-promovată, ACS Mausoleul Mărășești.

Duminică, 3 septembrie, sunt programate alte două meciuri. După ce în prima etapă a primit vizita campioanei United Galați, nou-promovata Șoimii Șimand are un nou musafir de soi, CSM Deva, deținătoarea Cupei României, locul 4 sezonul trecut! Cele două formații, Șoimii și CSM Deva s-au mai confruntat în această vară într-o partidă-test tot la Șimand.

Moment istoric la Mărășești!

Sala Sporturilor din Mărășești va găzdui în premieră un meci de Liga 1! Mausoleul Mărășești va juca în compania formației CFR Timișoara, „bronzul” ultimei ediții de campionat. Cu mulți jucători experimentați în lot, Mausoleul Mărășești a lăsat o impresie bună la Sfântu Gheorghe în prima etapă în ciuda înfrângerii suferite în fața celor de la Sepsi SIC. Pentru CFR Timișoara, echipă pregătită de Robert Lupu, urmează prima deplasare din actualul sezon.

Va fi o deplasare dificilă, nu doar prin prisma distanței pe care o vom parcurge, ci și prin prisma adeversarului. Întâlnim o echipă care are în componență jucători cu experiența primului eșalon, o echipă care a jucat pe alocuri foarte bine în prima etapă”, a spus Robert Lupu.

Runda inaugurală se va încheia luni seară la Deva, acolo unde ACS West Deva se va confrunta cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc. Meciul va fi în direct la DigiSport și FRF.tv.

Programul etapei a 2-a:

Sâmbătă, 2 septembrie

  • Ora 12:00

CS United Galaţi – CSM Târgu Mureș

  • Ora 13:00

CS Luceafărul Buzău – ACS Sepsi SIC

Dumninică, 3 septembrie

  • Ora 17:00

ACS Șoimii Șimand – CSM Deva

  • Ora 18:00

ACS Mausoleul Mărăşeşti – CSF CFR 1933 Timișoara

Luni, 4 septembrie

  • Ora 17:00

ACS West Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Articol de Adi Dobre