Liga 1 Futsal Fortuna revine la viață după cele două meciuri ale naționalei României cu Țările de Jos din preliminariile Campionatului Mondial, și programează astăzi, duminică, 15 octombrie, și mâine, luni, 16 octombrie, meciurile etapei a 4-a.

Runda este dominată de derby-ul dintre CSM Deva, deținătoarea Cupei României, și vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc. Gazdele au două victorii în primele trei runde (10-0 cu West Deva și 15-2 cu Șoimii Șimand) și un egal (4-4 cu United Galați), în timp ce harghitenii au bifat două succese (13-4 cu Luceafărul Buzău și 14-2 cu Șoimii Șimand) și un eșec surprinzător (4-5 cu West Deva).

Cele două mari rivale s-au confruntat sezonul trecut în semifinale, harghitenii având câștig de cauză (2-1 la general). Duelul de astăzi se anunță unul disputat. CSM Deva nu va putea conta în acest joc pe serviciile internaționalului sârb Denis Ramić, care este suspendat după eliminarea din derby-ul cu United Galați din etapa precedentă.

„Meciurile cu cei de la Odorheiu Secuiesc au fost și vor fi întotdeauna foarte dificile. Îi cunoaștem foarte bine pe harghiteni, luptă și aleargă foarte mult. Suntem însă foarte bine pregătiți pentru acest meci pe care îl așteptăm cu nerăbdare. Îmi plac meciurile tari, derby-urile. Din păcate, astăzi de va lipsi Denis Ramić. Sunt convins sută la sută că vom da totul pe teren pentru a cuceri cele trei puncte”, a spus Sergiu Gavrilă, internaționalul hunedorenilor.

Refăcut complet după accidentarea ce l-a ținut departe de teren luni bune, Sávio Valadares, care a evoluat foarte bine și în „dubla” naționalei cu Țările de Jos, e convins de dificultatea partidei, dar are soluții: „Meciul de astăzi cu Odorheiu Secuiesc va fi, o știm cu toții, unul foarte greu. E un derby! Nu mai vrem să pierdem puncte pe teren propriu, dar pentru asta trebuie să evoluăm cu cap! Trebuie să punem în practică tot ce am făcut la antrenamente! Trebuie să jucăm cu bucurie, cu plăcere”.

„Ne așteaptă un meci dificil. Odorheiu Secuiesc e o echipă care a pus probleme tuturor echipelor cu care a jucat. Noi suntem pregătiți pentru a înfrunta fiecare meci în parte și pentru a obține trei puncte indiferent cu cine jucăm. Mâine luăm în calcul doar victoria! Avem un nucleu foarte bun și am mare încredere în colegii mei că vom câștiga”, spune și Darius Nastai, coechipierul lui Sergiu Gavrilă și al lui Sávio Valadare atât la Deva, cât și la prima reprezentativă.

FK Odorheiu Secuiesc se întoarce astăzi în Sala Sporturilor din Deva, locație în care harghitenii au trăit un adevărat coșmar în urmă cu două etape când au pierdut în fața echipei ACS West Deva cu 4-5, după ce la pauză conduceau cu 4-1! Trupa pregătită de Jakab Zoltán a trecut însă peste acel eșec. În ultima rundă, FK Odorheiu Secuiesc a spulberat echipa ACS Șoimii Șimand, scor 14-2, iar internaționalii săi s-au întors cu energie pozitivă de la prima reprezentativă.

Iszlai Richárd: „Va fi un meci foarte greu, dar, cu siguranță, spectaculos! Ne cunoaștem foarte bine adversarii. Stau bine la toate capitolele: fizic, tactic, tehnic. Dar noi suntem optimiști și sunt convins că vom face un meci bun. Vom da totul pe teren. Vrem să ne întoarcem acasă cu punct sau cu puncte”.

István Hadnagy: „Așteptăm cu nerăbdare meciul cu CSM Deva. Vrem cu toți să obținem un rezultat pozitiv. Pentru a realiza acest obiectiv va trebui să dăm totul pe teren. Suntem o echipă care, după părerea mea, poate învinge pe oricine. Dar pentru asta trebuie să avem concentrare maximă, trebuie să fim uniți și să respectăm echipa adversă. Dupa înfrangerea cu West Deva nu a fost deloc ușor, dar acum pot să spun că am revenit și speram ca iesim cu bine din această deplasare”.

Etapa a 4-a:

Duminică, 15 octombrie

Ora 12:00

  • ACS Șoimii Șimand – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Ora 14:00

  • ACS West Deva – CSF CFR 1933 Timișoara

Ora 18:00

  • CS United Galați – ACS Mausoleul Mărășești
  • CSM Deva – FK Odorheiu Secuiesc

Luni, 16 octombrie

Ora 16:30

  • CS Luceafărul Buzău – CSM Târgu Mureș

Clasament:

1. Sepsi 9p; 2. CFR Timișoara 9p; 3. CSM Deva 7p; 4. United 7p; 5. Odorheiu Secuiesc 6p; 6. Mausoleul 3p; 7. West Deva 3p; 8. Târgu Mureș 0p; 9. Luceafărul 0p; 10. Șoimii Simand 0p

Articol de Adi Dobre