Sala Sporturilor din Deva a găzduit ieri semifinalele Cupei României la futsal, confruntări în urma cărora, United Galați și Autobergamo Deva, cele mai bune echipe din futsalul românesc, și-au câștigat dreptul de a lupta astăzi cu trofeul pe masă! Finala Cupei României la futsal ediția 2022-2023 va fi de la ora 18:00 în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

În primul meci al Final Four-ului de la Deva s-au confruntat United Galați, campioana și deținătoarea Cupei României, și divizionara secundă Kereszthegy Remetea, marea revelație a actualului sezon. Echipa pregătită de Florin Ignat nu i-a dat nici măcar o șansă adversarului, chiar dacă, la un moment dat, formația harghiteană a reușit să egaleze, iar diferența la pauză a fost de doar un gol în favoarea gălățenilor.

United a luat în serios partida cu ACS Kereszthegy Remetea. Gruparea de la malul Dunării a atacat în permanență și a supus adversarul la o presiune constantă. Forma excelentă a portarului harghitean Nagy Zsombor, barele porții acestuia și lipsa de concentrare în fața porții a gălățenilor au făcut ca deținătoarea trofeului să marcheze doar două goluri până la pauză. Câștigătoarea Seriei a II-a a ligii secunde, Kereszthegy Remetea, a încercat să se apere și să contraatace pentru a-și surprinde adversarul. Având în componență câțiva jucători cu experiență, Norbert Dobri, Krisztian Boda, Gabriel Doltea, Jakab Tamas, dar și tineri de perspectivă precum Csog Csongor și Miklos Arpad (componenți ai naționalei U19 care anul trecut a reușit calificarea la Campionatul European), gruparea harghiteană a crezut în șansa sa, dar după pauză nu a rezistat. United a turat motoarele la maximum și a marcat gol după gol.

Formația din Remetea își încheie astfel parcursul în Cupa României, dar îl continuă pe cel pentru promovarea în Liga 1 Futsal Fortuna. La Deva, Kereszthegy Remetea a fost însoțită de un inimos grup de suporteri. Fanii harghiteni și-au încurajat favoriții pe toată durata partidei.

În cea de-a doua semifinală față în față au stat rivalele locale West Deva și Autobergamo Deva, care s-au întâlnit în aceeași fază a Cupei României și anul trecut la Galați. Și atunci și acum câștig de cauză a avut Autobergamo Deva.

Prima repriză a duelului de aseară a fost un spectacol total. West Deva a început în forță confruntarea încercând să dea lovitura. Paradele portarului Andrei Dinicuță (Autobergamo) i-au adus la exasperare pe veteranii de la West Deva, Dumitru Stoica (născut în 1981), Ion Al Ioani (1983), Răzvan Radu (1984) și Ionuț Florea (1984), care au format linia 1 a echipei. Cu mult calm, dar și cu șansă, Autobergamo Deva a rezistat, și a pândit momentul în care să lovească: două combinații superbe între Sergiu Gavrilă și Bernardo dos Santos au dus în doar câteva secunde scorul la 2-0 pentru Autobergamo! Până la pauză, West a reușit să înscrie, prin Ionuț Florea, relansând astfel partida.

La reluare însă, tot Autobergamo a fost cea care a marcat. A urmat un moment psihologic al jocului. West Deva a scos portarul încercând un „5 contra 4”, decizie fatală. În doar două minute, Anjos Da Silva a marcat de trei ori în poarta goală și Autobergamo era deja în finală.

În ultimele minute ale jocului, Ricardo Cámara Sobral, antrenorul formației Autobergamo Deva, le-a dat credit juniorilor aflați pe bancă. Cu o linie formată din doi jucători născuți în anul 2005 și cu alți doi în 2004, Autobergamo a reușit să mai marcheze o dată, prin Paul Hordea!

United Galați și Autobergamo Deva vor reedita astfel finala de anul trecut! În 2016, cele două mari rivale jucau în finala Cupei României chiar la Sala Sporturilor din Deva. Autobergamo s-a impus atunci la limită, 3-2. A fost ultimul trofeu al Cupei României cucerit de gruparea hunedoreană. Pentru finala de astăzi, Ricardo Cámara Sobral va putea conta pe serviciile a doi oameni de bază, Leonardo Moura și Florin Matei. Nu îl va putea folosi însă pe Bernardo dos Santos, care ieri a primit un cartonaș galben și e suspendat pentru marea finală!

United Galați are și ea probleme, după ce Leonardo dos Santos Pelé s-a accidentat în semifinala cu ACS Kereszthegy Remetea.

Finala de astăzi va reprezenta un nou duel între Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați, și Ricardo Cámara Sobral „Cacau”, tehnicianul formației Autobergamo Deva.

„M-am confruntat cu Ricardo Cámara Sobral atât în tricoul echipei naționale, cât și în cel al echipei Autobergamo, pe vremea când evoluam la Deva și jucam în Liga Campionilor. Nu este un antrenor foarte bun, ci unul excepțional, un om care respiră futsal și de la care toată lumea are ce învăța. Nu ne va fi ușor, mai ales că nu îl vom avea pe Pelé, dar vrem să ducem înapoi acasă Cupa României. Vom da totul pentru acest obiectiv”, a spus Florin Ignat.

Final Four-ul Cupei României Fortuna, Sala Sporturilor – Deva

Semifinale

Luni, 20 martie

  • Semifinala 1

CS United Galați – ACS Kereszthegy Remetea 7-1 (2-1)

Au marcat: Crișan (7, 39), Krstic (18), Boșneagă (23, 40), Araujo (31), Crăciun (35) / Csog (14)

United Galați: Petrișor Toniță – Robert Crișan, Daniel Araujo, Matei Boșneagă, Leonardo dos Santos; Alin Cârdei, C-tin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Vlăduț Dudău, Florin Ignat, Rareș Oană, Marius Arhire, Stefan Krstic

Antrenor: Florin Ignat

ACS Kereszthegy Remetea: Nagy Zsombor – Gabriel Doltea, Krisztian Boda, Norbert Dobri, Csog Csongor; Laszlo Attila, Partik Alfonz, Jakab Tamas, Sandor Levente, Vekas Barna, Miklos Arpad, Alexandru Porea

Antrenor: Gabriel Doltea

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Chița Liviu (Pitești); Trașcă Marius (Pitești)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Ciolacu Bogdan (Pitești)

  • Semifinala 2

ACS West Deva – ACS Autobergamo Deva 1-8 (1-2)

Au marcat: Florea (17) / Bernardo (13, 14), Cr. Matei (22), Anjos (30, 31, 32, 35), Hordea (40)

West Deva: Cristian Goșa – Dumitru Stoica, Ion AL IOani, Răzvan Radu, Ionuț Florea; Raul Filimon, Sebastian Mateescu, Arthur Galfi, George David, Vlad Voiculescu, C-tin Lupu, Albert Cornicioiu, Andras Kelemen

Antrenor: Ion Al Ioani

Autobergamo: Andrei Dinicuță – Cristian Matei, Sergiu Gavrilă, Bernardo dos Santos, Anjos da Silva; Roberto Voin, Denis Boldor, Radu Tameș, Gabriel Budai, Adrian Sandu, Octavian Bârsan, Paul Hordea, Iulian Cojocaru

Antrenor: Ricardo Cámara Sobral

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni)

Delegat de joc: Radu Petre (București)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Finala

Marți, 21 martie

  • Ora 18:00 – Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

CS United Galați – ACS Autobergamo Deva

Arbitru 1: Chita Liviu
Arbitru 2: Hanciaruc Bogdan
Rezerva: Deaconu Laurențiu
Observator arbitri: Sorescu Bogdan
Observator de joc: Radu Petre

ARTICOL DE ADI DOBRE