Sala Sporturilor din Deva a fost arhiplină aseară la super-confruntarea dintre CSM Deva și CS United Galați, meci contând pentru etapa a 3-a a Play-Off-ului Ligii 1 Futsal Fortuna și transmis în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Gazdele de la CSM Deva, care aveau nevoie de o victorie pentru a rămâne în lupta pentru titlu, s-au impus cu scorul de 6-3 (3-1). A fost un joc deosebit de spectaculos, dominat de formația hunedoreană, care nu i-a lăsat vreo șansă campioanei United Galați, cea care a contablizat cea de-a doua înfrângere consecutivă în Play-Off-ul Ligii 1 Futsal Fortuna.

CSM Deva a început partida foarte motivată și, după doar 9 minute conducea cu 3-0! Oaspeții, de la care a lipsit portarul Petrișor Toniță – accidentat, au făcut eforturi disperate de a reveni în joc, dar nu au reușit mai mult decât să țină în suspans confruntarea.

În urma acestui rezultat, clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna „s-a strâns” la vârf, gălățenii având în acest moment doar șase puncte avans față de a doua clasată, CFR Timișoara.

„A fost un meci așa cum ne-am dorit: spectaculos, incitant și încheiat cu victoria noastră! O victorie ce nu poate fi contestată de nimeni. Mi-au plăcut atitudinea băieților, determinarea lor, faptul că i-am ținut la respect pe campionii României. Echipa noastră este într-o formă foarte bună, iar acest rezultat ne dă speranțe la un loc în marea finală. Depindem doar de noi, mai ales că etapa viitoare vom avea meci direct, acasă, cu CFR Timișoara. Suntem la mâna noastră. Mă bucur că suporterii echipei noastre au venit din nou în număr mare la sală. Și au avut ce să vadă, un meci superb, o victorie uriașă. Acum ne pregătim pentru Final Four-ul Cupei României, care se va disputa săptămâna viitoare la Timișoara”, a spus Dorin Popa, managerul secției de futsal din cadrul CSM Deva.

CFR Timișoara rămâne pe locul secund

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit ieri, luni, 25 martie, prima partidă a etapei a 3-a a Play-Off-ului Ligii 1 Futsal Fortuna.

Față în față s-au aflat formațiile CFR Timișoara, locul 2 în clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna, și FK Odorheiu Secuiesc, vicecampioana României, formație ieșită din lupta pentru titlul de campioană în acest sezon.

Bănățenii nu au ratat șansa de a-și consolida poziția din clasament și s-au impus cu scorul de 4-2 (2-1) la capătul unui joc în care au condus în permanență.

„Dublă” pentru Mihnea Toader

Mihnea Toader a fost cel care a deschis scorul, în minutul 8, avantajul gazdelor fiind dublat de Andrei Nemițanu, după alte 8 minute. Harghitenii au punctat și ei, prin internaționalul Hadnagy István, cu trei minute înainte de pauză.

La trei minute de la reluare, Mihnea Toader a făcut 3-1 pentru gazde, iar patru minute mai târziu George David l-a majorat, 4-1. Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu, gol Iszlai Richárd, dar nu au reușit mai mult.

„Am arătat că suntem o echipă ce își merită locul secund în clasament, că suntem pregătiți pentru a juca finala în acest sezon. E adevărat, FK Odorheiu Secuiesc a jucat relaxat, asta și pentru că nu mai au șanse la unul din primele două locuri. Altfel, harghitenii au o echipă tare. Încercăm să menținem același ritm și să ne păstrăm avantajul din clasament”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor.

Play-Off, Etapa a 3-a

Luni, 25 martie

  • CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-2 (2-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Au marcat: Mihnea Toader (8, 23), Andrei Nemițanu (16), George David (27) / Hadnagy István (17), Iszlai Richárd (30)

CFR Timișoara: Theodor Lungu – Valentin Ilaș, George David, Gabriel De Souza, Gustavo Da Silva: Vlad Iancu, Mihnea Toader, Andrei Nemițanu, Denis Dan, Daniel Șamanț, Danielk Gurin, Alessandro Priala, Emanuel Pătrașcu, Robert Lupu

Antrenor: Robert Lupu

FK Odorheiu Secuiesc: Sandrin Tompea – Balázsi Attila, Iszlai Richárd, Miklós Tamás, Hadnagy István; Szabó Ervin, Popovics Erik Vince, Péter Miklós, Boga Richárd-Bence, Kedei Barna, Tankó Levente, Kanyó Szilárd

Antrenor: Jakab Zoltán

Arbitri: Daârjan Liviu (Brașov), Ciorbea Robert (Sânpetru); Braşovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Marți, 26 martie

  • CSM Deva – CS United Galați 6-3 (3-1), Sala Sporturilor – Deva

Au marcat: Savio (3), Miloš Simić (6), Cristian Matei (9), Denis Ramić (29), Darius Nastai (35, 36) / Leonardo Moura (18), Alan Felipe Sasse (21), Andrei Crăciun (38)

Cartonaș roșu: Daniel Araujo – United Galați (două cartonașe galbene)

CSM Deva: Roberto Voin – Savio Valadares, Ricardo Camara Sobral, Denis Ramić, Darius Nastai; Andrei Dinicuță, Crsitian Matei, Florin Matei, Sergiu Gavrilă, Andrei Grosu, Miloš Simić, Fernando Dobre, Denis Boldor

Antrenor: Roger Augusto

United Galați: Alin Cârdei – Alan Felipe Sasse, Iulian Cojocaru, Daniel Araujo, Deiby; Ionuț Trișcă, Vlăduț Dudău, Robert Crișan, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Florin Ignat, Leonardo Moura, Mihai Tudor, Cristian Dima

Antrenor: Florin Ignat

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Pentek Laurențiu (Oradea); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Clasament: 1. CS United Galați 55p; 2. CSF CFR 1933 Timișoara 49; 3. CSM Deva 48; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Etapa viitoare:

Duminică, 21 aprilie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați
  • CSM Deva – CSF CFR 1933 Timișoara

Articol de Adi Dobre