Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat - Galați

Campioana CS United Galați a cucerit miercuri seară Supercupa României la futsal după ce a învins, scor 4-0 (1-0), formația CSM Deva, deținătoarea Cupei României. Gălățenii își trec astfel în cont al treilea succes consecutiv în Supercupă!


Confruntarea găzduită de „Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe a fost, în ciuda scorului, una spectaculoasă și pe alocuri destul de echilibrată. United Galați s-a dovedit a fi echipa mai pragmatică, mai echilibrată și mai eficientă.

Deși a pierdut trei oameni de bază, Octavian Cireș – retras din activitate, Constantin Burdujel – reîntors în campionatul Moldovei și Leonardo Dos Santos „Pelé” – brazilianul nu s-a întors încă în România după vacanța de vară, United a arătat o omogenitate incredibilă. „Implanturile” din această vară – Iulian Cojocaru, Alan Filipe Sassé  și John Deiby Pamplona Arango – s-au dovedit a fi reușite. Brazilianul Sassé și columbianul Deiby au evoluat fără niciun fel de complexe în prima linie alături de Daniel Araujo – noul căpitan al gălățenilor și Vlăduț Dudău.

De cealaltă parte, CSM Deva, la primul meci sub noua titulatură, a arătat că, în ciuda transferurilor de marcă făcute în această vară, mai are de lucru. Hunedorenii au început cu trei oameni noi în prima linie: Denis Ramić, Milos Simić și Richardinho Cámara Sobral. Fără Florin Matei și Sávio Valadares – ambii suspendați, CSM Deva nu a reușit să pună în pericol prea des poarta apărată de Petrișor Toniță.

Pe fondul unui joc echilibrat, campionii de la United Galați au marcat primul gol după 13 minute de joc, autor Vlăduț Dudău, cu un șut de la distanță care l-a surprins pe Andrei Dinicuță.

La reluare, Andrei Crăciun a majorat avantajul gazdelor, moment în care CSM Deva a scos portarul și a jucat „5 contra 4” (Cristi Matei pe post de Fly Goalkeeper). Cei care au marcat au fost tot gălățenii prin Robert Crișan și portarul Petrișor Toniță.

Supercupa României de la Sfântu Gheorghe a fost meciul care a deschis noul sezon în futsalul românesc. În weekend se vor disputa meciurile primei etape din Liga 1 Futsal Fortuna.

Astfel, campioana United Galați va juca, în deplasare, cu nou-promovata ACS Șomii Șimand, iar CSM Deva va avea derby local cu ACS West Deva.

Supercupa României a avut parte de un arbitraj de clasă, doi purtători ai ecusonului FIFA împărțind dreptatea pe parchetul sălii din Sfântu Gheorghe, Vlad Ciobani – Iași și Liviu Chița – Pitești.

Supercupa României 2023

CS United Galați – CSM Deva 4-0 (1-0), „Sepsi Aréna” – Sfântu Gheorghe

Au marcat: Vlăduț Dudău (8), Andrei Crăciun (35), Robert Crișan (37), Petrișor Toniță (40)

Cartonașe galbene: Iulian Cojocaru, Vlăduț Dudău / Sergiu Gavrilă

United Galați: Petrișor Toniță – Daniel Araujo (cpt), Vlăduț Dudău, Alan Filipe Sassé, John Deiby Pamplona Arango; Alin Cârdei, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Robert Crișan, Iulian Cojocaru, Mihai Toader, Cosmin Petică, Florin Ignat

Antrenor: Florin Ignat

CSM Deva: Andrei Dinicuță – Cristian Matei (cpt), Denis Ramić, Milos Simić, Richardinho Cámara Sobral; Roberto Voin, Gabriel Budai, Andrei Strugariu, Denis Boldor, Darius Nastai, Sergiu Gavrilă, Adrian Sandu, Paul Hordea

Antrenor: Florin Matei

Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Liviu Chița (Pitești) – Liviu Dârjan (Brașov)

Observatori: Florea Frusin, Gabriel Gherman

Articol de Adi Dobre