Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, luni, 25 martie, primul meci al etapei a 3-a. La Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara față în față se vor afla CSF CFR 1933 Timișoara și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

Gazdele vin după victoria de senzație de la Galați, în urma căreia au revenit pe locul secund în clasament. Bănățenii pornesc cu prima șansă în confruntarea de astăzi nu doar prin prisma avantajului terenului porpriu. Trupa pregătită de Robert Lupu a învins echipa vicecampioană de trei ori în acest sezon. Două succese au fost înregistrate în sezonul regular al Ligii 1 Futsal Fortuna (5-2 acasă în etapa a 7-a și 2-1 în deplasare în etapa a 16-a) și unul în sferturile de finală ale Cupei României (3-2 în deplasare).

Cu un punct în fața rivalilor de la CSM Deva, oamenii lui Robert Lupu nu își permit niciun pas greșit. În schimb, FK Odorheiu Secuiesc va evolua, după declarațiile managerului Jakab Zoltán, fără niciu fel de presiune. „Mergem la Timișoara să ne bucurăm de futsal. Nu a fost un sezon reușit pentru noi, cauzele fiind multiple, dar vrem să lăsăm o impresie bună la final. Nu avem niciun fel de presiune și poate tocmai de aceea băieții ar trebui să evolueze foarte bine”, a spus Jakab Zoltán.

Harghitenii traversează o perioadă de reorganizare. În doar câteva zile, FK Odorheiu Secuiesc a anunțat despărțirea de doi jucători importanți, Küsmödi Tamás și Farkas Róbert, care, după eșuarea negocierilor în vederea noilor contracte, și-au reziliat angajamentele cu gruparea harghiteană.

Viitorul sună însă bine pentru FK Odorheiu Secuiesc. Echipa U19 e pe primul loc în Seria a 2-a a Ligii Elitelor, ultimul rezultat, 7-2 în deplasare cu CSM Deva, a reaprins speranțele pentru un nou titlu la această categorie de vârstă. Jakab Zoltán a adus de la echipa de juniori „prima linie”, care se antrenează alături de seniori.

Etapa a 3-a a Ligii 1 Futsal Fortuna va continua mâine cu super-confruntarea dintre CSM Deva și CS United Galați. Meciul va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv.

Play-Off, Etapa a 3-a

Luni, 25 martie

Ora 17:30

  • CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Daârjan Liviu (Brașov), Ciorbea Robert (Sânpetru); Braşovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Marți, 26 martie

Ora 17:30

  • CSM Deva – CS United Galați, Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Pentek Laurențiu (Oradea); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Clasament: 1. CS United Galați 55p; 2. CSF CFR 1933 Timișoara 46; 3. CSM Deva 45; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Articol de Adi Dobre