Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Liga 1 Futsal Fortuna programează mâine, marți, 30 aprilie, meciurile din penultima etapă a play-off-ului. Și în această rundă continuă duelul, de această dată de la distanță, dintre CFR Timișoara și CSM Deva, cele două grupări care luptă pentru ultimul bilet rămas valabil pentru marea finală, acolo unde e deja calificată campioana CS United Galați.

După victoria dramatică din runda precedentă obținută în meciul direct, desfășurat la Deva, scor 2-1, CFR Timișoara are un avans de patru puncte în clasament. O victorie marți, pe teren propriu, în fața liderului CS United Galați, ar aduce calificarea grupării bănățene în finala sezonului 2023-2024 cu o etapă înainte de finalul play-off-ului!

În aceste condiții, confruntarea dintre CSM Deva și FK Odorheiu Secuiesc, de la ora 17:30 (în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv), ar deveni doar una de palmares.

CFR Timișoara, echipă pregătită de Robert Lupu, are un avantaj moral important. În urmă cu trei etape, bănățenii s-au impus chiar pe terenul campioanei United Galați, scor 3-2, victorie care a marcat revenirea Timișoarei în lupta pentru un loc în finală.

În cazul unui eșec al echipei CFR Timișoara în această rundă, coroborat cu un succes al hunedorenilor în fața vicecampioanei FK Odorheiu Secuiesc, ar amâna lupta pentru un loc în marea finală pentru ultima etapă, atunci când CSM Deva va juca la Galați, iar Timișoara la Odorheiu Secuiesc.

Play-off, etapa a 5-a

Marți, 30 aprilie

Ora 12:00 

  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Dârjan Liviu (Brașov); Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Kiuță Mihai (Brașov)

Ora 17:30

  • CSM Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Mocanu Dragoș (Brăila); Preda Romeo (Brăila)

Observator arbitri: Ionescu Georgian (Buzău)

Clasament: 1. CS United 58p; 2. CSF CFR 1933 52p; 3. CSM Deva 48p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Etapa a 6-a

Sâmbătă, 4 mai

Ora 12:00

  • CS United Galați – CSM Deva

Marți, 7 mai

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara

CSO Viitorul Darabani a câștigat Turneul Final al Campionatului Național de Juniori U19!

Desfășurat în acest weekend la Sala Sporturilor din Darabani, Turneul Final al Campionatului Național U19, a fost câștigat de formația gazdă, CSO Viitorul Darabani!

În ultimul meci, CSO Viitorul a trecut, scor 11-4 (4-2), de ACS West Deva, după ce în prima zi formația din Darabani a câștigat în fața echipei Luceafărul Buzău, scor 13-6 (6-5).

Liga Elitelor se pregătește pentru Turneul Final

„Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, va găzdui în perioada 11-12 mai turneul final al Ligii Elitelor. Cele mai bune patru echipe de Juniori U19 din țară, care se vor confrunta la Sfântu Gheorghe, se cunosc deja, deși mai este de disputat un meci la începutul acestei săptămâni. Partida CSM Deva – CFF Clujana Cluj nu mai poate influența însă ierarhia din Seria a II-a.

Astfel la Turneul Final al Ligii Elitelor sunt calificate formațiile ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț (ambele din Seria 1), CFF Clujana Cluj și FK odorheiu Secuiesc (ambele din Seria a 2).

Iată programul semifinalelor Turneului Final, care se vor desfășura sâmbătă, 11 mai:

  • Sepsi SIC – FK Odorheiu Secuiesc
  • CFF Clujana – Ceahlăul

A doua zi sunt programate finala mică și finala mare.

Articol de Adi Dobre