Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sezonul 2023-2024 al Ligii 1 Futsal Fortuna a ajuns în faza play-off-ului, acolo unde s-au calificat, în această ordine, formațiile CS United Galați (52 puncte), CSF CFR 1933 Timișoara (43p), CSM Deva (39p) și FK Odorheiu Secuiesc (34p).

Alin Cârdei, la primul gol în Liga 1!

Play-off-ul a debutat la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați cu o confruntare între United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, reeditarea finalei din sezonul trecut. După două victorii clare în sezonul regular, 8-1 la Odorheiu Secuiesc și 5-2 pe teren propriu, United Galați s-a impus și de această dată, scor 5-2 (1-0).

Trupa lui Florin Ignat nu i-a dat vreo șansă echipei lui Jakab Zoltan, care s-a prăbușit în ultimele trei minute, când a încasat trei goluri.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Intrat în finalul primei reprize în locul accidentatului Petrișor Toniță, portarul Alin Cârdei a reușit faza meciului! Tânărul internațional al Galațiului a marcat din poartă în poartă, bifând astfel prima reușită din carieră în Liga 1 Futsal Fortuna!

Cu 18 victorii și o singură remiză în 19 confruntări în acest sezon, United Galați pare de neoprit în drumul său spre un nou titlu de campioană a României.

Finala pentru locul 2 – episodul 3!

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui astăzi, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport și FRF.tv, super-confruntarea dintre CFR Timișoara și CSM Deva. Meciul e o veritabilă finală pentru locul secund în clasament, poziție ocupată în acest moment de bănățeni.

CFR Timișoara vine după înfrângerea din ultima etapă a sezonului regular, 3-4 la Galați, în timp ce hunedorenii traversează cea mai bună perioadă din actuala stagiune. După victoria la loviturile de departajare cu United Galați din sferturile Cupei României, CSM Deva a bifat un succes la scor în ultima etapă a sezonului regular, 9-0 pe teren propriu cu Luceafărul Buzău, și e gata pentru „Bătălia pentru locul 2”!

Meciul de la Timișoara se anunță unul foarte echilibrat, așa cum au fost și cele două confruntări din sezonul regular. În tur, CFR Timișoara a reușit să se impună la Deva, scor 3-2, iar în retur, pe Bega, a fost egalitate, 2-2. Un succes astăzi, iar permite echipei lui Robert Lupu să crească diferența față de CSM Deva la șapte puncte. Perspectiva unei victorii, care să îi apropie de bănățeni la doar un punct e însă cel mai bun stimulent pentru trupa portughezului Roger Felipe Gouveia Augusto.

Play-off – Etapa 1

Duminică, 10 martie

  • CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc 5-2 (1-0), Sala Sporturilor Dunărea, Galați

Au marcat: Andrei Crăciun (7), Daniel Araujo (25, 33), Alin Cârdei (37), Robert Crișan (38) / Kedei Barna (29), Kanyo Szilard (37)

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Mocanu Dragoș (Brăila); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Observator arbitri: Ionescu Georgian (Buzău)

Luni, 11 martie

Ora 18:00

  • CFR Timișoara – CSM Deva, Sala Sporturilor Constantin Jude, Timișoara – Live pe Digi Sport 3 și pe FRF.tv

Arbitri: Pentek Laurentiu (Oradea), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Play-out, Etapa 1

Vineri, 8 martie

  • ACS Sepsi SIC – ACS Șoimii Șimand 12-0 (6-0), Sala Sporturilor Szabo Kati, Sfântu Gheorghe

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Darjan Liviu (Brașov); Robert Ciorbea (Sânpetru)

Observator arbitri: Ivănescu Marian (București)

Duminică, 10 martie

  • ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva 2-1 (2-1), Sala Sporturilor, Mărășești

Arbitri: Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc), Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator arbitri: Mititel Marius (București)

  • CS Luceafărul Buzău – CSM Târgu Mureș 3-7 (3-3), Sala Sporturilor Romeo Iamandi, Buzău

Arbitri: Hanceariuc Bogdan, Mihălcuț Andrei (ambii din Iași); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Observator arbitri: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Clasament: 1. Sepsi SIC 34p; 2. Mausoleul 22p; 3. Luceafărul 18p; 4. CSM Târgu Mureș 15p; 5. West Deva 9p; 6. Șoimii Șimand 9p

Articol de Adi Dobre