Superba „Sepsi Aréna”  din Sfântu Gheorghe va găzdui în acest weekend Final Four-ul Ligii Elitelor. Cele mai bune patru echipe din futsalul juvenil vor lupta pentru titlul de campioană a României – categoria U19, în exclusivitate pe FRF.tv!

Așadar, în prima semifinală se vor confrunta formațiile CFF Clujana Cluj și ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Ardelenii sunt câștigătorii Seriei a 2-a a Ligii Elitelor, cinci victorii și doar o înfrângere, o serie din care au mai făcut parte, pe lângă Clujana Cluj, echipele FK Odorheiu Secuiesc, CSM Târgu Mureș și CSM Deva.

Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, o obișnuită a turneelor finale, a încheiat pe locul secund în Seria a 2-a, din care au mai făcut parte Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (câștigătoare – la șase puncte de gruparea nemțeană), CS United Galați și LPS Suceava.

Laurentiu Borșan (antrenor Clujana): „Așteptăm cu nerăbdare turneul final pentru a demonstra ca titlul național de anul trecut nu a fost o întâmplare. Suntem pregătiți să ne demonstrăm valoarea pe teren,  fiind același grup de anul trecut, dar cu mult mai multă știința a jocului în sala. Vrem ca rezultatele din grupa pe care am câștigat-o să se regăsească în Final Four. Ne dorim câștigarea titlului național Elite U19”

Rusu Andrei (Clujana): „Am așteptări mari de la acest turneu final și sunt hotărât să îmi pun în slujba echipei toate aptitudinile pentru a obține o performanță excelentă. Promit să dau tot ce am mai bun și să concurez cu fair-play și cu profesionalism. Obiectivul meu împreună cu cel al echipei este acela de a ne demonstra abilitățile și pregătirea. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și abia aștept să particip și să contribui la succesul acestui eveniment”

Claudiu Curea (Clujana): „De la începutul sezonului acesta a fost unul dintre obiective, să ajungem în Final Four. Pentru fiecare jucător din echipa noastră este ceva extraordinar să ajungă să joace cu cele mai bune echipe la o competiție precum Final Four-ul Ligii Elitelor! Este ceva wow! Noi am avut în cap numai asta, ne-am concentrat tot sezonul pentru accederea în Final Four. Am atins un obiectiv mare, dar acum obiectivul este schimbat. Pentru noi acum obiectivul este finala, după care vom încerca să o câștigăm”

Raul Câmpean (Clujana): „De la începutul sezonului ne-am dorit să ajungem în Final Four. Este ceva extraordinar să ajungi să joci cu cele mai bune echipe din țară. Acum obiectivul nostru este să ajungem în finală și dacă se poate să o și câștigăm”

Mario Sfait (Clujana): „Primul nostru obiectiv, acela de a ajunge la Turneul Final, a fost atins! Suntem foarte fericiți să ne aflăm în primele patru echipe ale României. Nu vrem însă să ne oprim aici pentru că obiectivul nostru principal este să ieșim campionii României! Este o ocazie unică în viață pentru că nu cred că ne vom mai întâlni vreodată cu un astfel de moment”

Pătruică Marian (antrenor Futsal Ceahlaul Piatra Neamț): „După un an de muncă, iată că am obținut calificarea în Final Four pentru al treilea an consecutiv. De fiecare dată am reușit să câștigăm medaliile de bronz. Sperăm ca anul acesta să scăpăm de blestemul semifinalelor și duminică să jucăm în marea finală. Avem un grup frumos și o echipă experimentată, iar asta ne obligă să luptăm pentru trofeul suprem”

Denis Munteanu (căpitanul echipei Ceahlăul): „Suntem foarte bucuroși pentru că am ajuns al treilea an la rând în Final Four. Sperăm ca de data aceasta să ajungem în marea finală. Suntem motivați sută la sută, avem încredere în noi că putem să facem o mare performanță”

Ionuț Marian (Ceahlăul): „Sunt bucuros că suntem din nou la turneul final, al treilea an consecutiv pentru echipa noastră. Pentru mine este ultimul an de juniorat, așa că obiectivul este acela de a deveni campioni”

Sepsi SIC – FK Odorheiu Secuiesc

În cea de-a doua semifinală față în față se vor afla formațiile Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FK Odorheiu Secuiesc.

Jakab Zoltán (manager FK Odorheiu Secuiesc): „Clubul nostru bifează încă un turneu final, ceea ce reprezintă o recompensă pentru efortul depus. Mergem la Sfântu Gheorghe cu bagajele pline de optimism. Tradiția ne obligă ca și în acest an să ne batem la titlu. Am încredere că această generație va aduce un nou titlu orașului Odorheiu Secuiesc și județului Harghita”

Boga Richárd-Bence (FK Odorheiu Secuiesc): „Va fi un turneu foarte greu. Îl așteptăm însă cu nerăbdare pentru că vrem să câștigăm! Primul meci va fi împotriva celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe! Va fi un meci intens, mai ales că jucăm acasă la ei. Va fi foarte greu, dar avem șansa să ne apărăm din nou titlul de campioni. Pentru asta trebuie însă să dăm totul pentru a merge în finală. După aceea orice e posibil! Jucăm într-o sală foarte frumoasă. Sunt sigur că toate echipele au venit la Sfântu Gheorghe cu gândul să câștige titlul de campioană”

Ervin Szabó (FK Odorheiu Secuiesc): „Toate echipele prezente la acest turneu final își merită locul! Sunt echipe foarte bune. Obiectivul nostru este acela de a câștigă Final Four-ul și să îi bucurăm pe suporterii noștri. Vom face tot posibilul să să câștigăm acest turneu”

Popovics Erik (FK Odorheiu Secuiesc): „Suntem foarte motivați pentru acest Final Four! Ne-am pregătim serios pentru a câștiga trofeul. Avem o mare posibilitate și șansă uriașă. Știm că nu va fi ușor, dar promitem să dăm totul pentru a continua linia succeselor clubului nostru”

Máté József (antrenor Sepsi SIC): „Așteptăm cu nerăbdare acest Final Four. Știm că ne așteaptă un meci greu în semifinale cu FK Odorheiu Secuiesc, o echipa foarte bună, pe care o știm bine și cu care ne-am mai întâlnit pe parcursul acestui an competițional, dar sperăm ca pe teren propriu să obținem victoria și calificarea în marea finală. Credem că suntem pregătiți pentru acest Final Four și sperăm să obținem un rezultat cât mai bun posibil”

Kusztos Szabolcs (Sepsi SIC): „Am ajuns la finalul unui campionat destul de calitativ, unde putem arăta că suntem capabili să câștigăm titlul, chiar dacă suntem pentru prima oară în Liga Elitelor. Din fericire, toata lumea și-a revenit după accidentări și simt că suntem pregătiți pentru aceasta provocare”

Kóródi Krisztián (căpitanul echipei Sepsi SIC): „Ne bucurăm că am ajuns în Final Four-ul Ligii Elitelor, mai ales că e primul nostru sezon! Ne așteaptă meciuri dificile. Vom juca însă pe teren propriu, ceea ce ne dă multă putere. Cred că suntem capabili să câștigăm titlul, dar va trebui să arătăm asta, iar pentru un asemenea obiectiv trebuie să fim în cea mai bună formă a noastră”

Bende Bence (Sepsi SIC): „Suntem foarte fericiți pentru prezența în Final Four, mai ales că nu am pierdut niciun meci în sezonul regular! Acest amănunt nu este înșă de ajuns. Ne-am pregătit cu foarte mare seriozitate pentru acest prim meci, din semifinale, cu Odorheiu Secuiesc. Suntem conștienți că echipa care își va dori mai mult victoria aceea va ajunge în finală. Noi facem tot posibilul să câștigăm titlul de campioni”

Iată programul partidelor:

Sâmbătă, 11 mai 

Ora 17:00

  • CFF Clujana Cluj – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț

Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Ciorbea Robert (Sânpetru)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Piteşti)

Ora 19:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Dârjan Liviu (Braşov), Trașcă Marius (Piteşti)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Articol de Adi Dobre