Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui în acest weekend meciurile din cadrul turneului final al Cupei României U19.

Sunt calificate în această competiție opt formații: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CS United Galați, CSM Târgu Mureș, ACS Șoimii Șimand, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, LPS Suceava, CSF CFR 1933 Timișoara și ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

„Balul” va fi deschis vineri, la ora 14:00, de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CS United Galați. Aflați la primul an de activitate, juniorii de la Sepsi SIC, pregătiți de Máté József și supervizați de Szabolcs Mánya, vin la Odorheiu Secuiesc fără niciun fel de presiune. „Vom încerca să ne bucurăm de futsal! Avem o echipă frumoasă. Băieții sunt din Sfântu Gheorghe – cei mai mulți, dar și din Târgu Secuiesc sau alte localități din județul Covasna. Unii dintre ei se antrenează cu echipa mare și chiar au debutat la seniori. Este vorba despre portarul Korodi Krisztian, Kusztos Szabolcs, Bende Bence, Fabian Gellert, aproape o linie întreagă! E primul nostru an, așa că, la acest turneu final, nu avem un obiectiv. E foarte bine că am ajuns aici”, a spus Szabolcs Mánya.

Adversara covăsnenilor din sferturile de finală ale Cupei României, CS United Galați, vine la Odorheiu Secuiesc cu mult optimism. Din rândurile grupării gălățene se evidențiază Albert Cireș (fratele mai mic al fostului internațional Octavian Cireș), Cristian Dima sau Tudor Mihai. „Cei trei sunt de mai multă vreme parte a primei echipe. Au și fost prezenți la Deva, la ultimul meci disputat de echipa de seniori. Tudor Mihai e unul dintre cei mai talentați jucători ai clubului United. Dacă se va ține de treabă, dacă va rămâne consecvent, atunci va ajunge departe și va putea să ajute atât echipa noastră, United, cât și echipa națională”, a spus Cristi Ștefu, președintele CS United Galați, cel care se ocupă de echipa U19 a grupării de la malul Dunării.

CSM Târgu Mureș, deținătoarea trofeului, va da piept în meciul de debut de Șoimii Șimand. „Trebuie să recunoaștem că șansele ca noi să ajungem foarte departe la turneul final sunt mici. Cei mai buni jucători vor evolua la seniori, duminică, în ultima etapă a sezonului regular. Important e că am ajuns aici cu acești copii, acesta a fost obiectivul. Pentru o localitate așa mică cum este Șimand, calificarea la turneul final reprezintă o performanță mare”, a spus Daniel Mărcuș, antrenorul celor de la Șoimii.

„Sunt mai multe echipe care pot câștiga trofeul, FK Odorheiu Secuiesc, CFR Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț. Suntem una dintre favorite, știm asta, dar trebuie să arătăm asta și pe teren. Avem o șansă bună de a câștiga un nou trofeu, dar nu va fi ușor. La juniori se poate întâmpla orice. Sunt sigur că vom asista la meciuri de calitate. Trebuie să creștem nivelul futsalului românesc”, a spus Endre Kacso, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș și selecționer al primei reprezentative a României.

Gazdele de la Odorheiu Secuiesc au de luat o revanșă la ediția din acest an. În urmă cu un sezon, o greșeală a staff-ului tehnic i-a privat pe juniorii harghiteni să evolueze în Final Eight, unde porneau ca principal favoriți. Campioană a României U19, formația pregătită de Jakab Zoltan țintește un nou trofeu, primul din acest sezon. Prima adversară a gazdelor este echipa LPS Suceava.

În cel de-al patrulea sfert de finală se întâlesc CSF CFR 1933 Timișoara și ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț. Duelul se anunță unul foarte interesant.

Cupa României U19 – Sferturi de finală

Vineri, 1 martie

Ora 14:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CS United Galați

Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras (ambii din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Ora 16:00

  • CSM Târgu Mureș – ACS Șoimii Șimand

Arbitri: Benedek Andras, Balint Attila (ambii din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – LPS Suceava

Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei (ambii din Brăila)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Ora 20:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț

Arbitri: Hanceariuc Bogdan, Mihălcuț Andrei (ambii din Iași)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Învingătoarele din „sferturi” se vor întâlni sâmbătă, 2 martie, după următorul program:

Ora 17:00

  • CSM Târgu Mureș / ACS Șoimii Șimand vs CSF CFR 1933 Timișoara / ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț

Ora 19:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe / CS United Galați vs Futsal Klub Odorheiu Secuiesc / LPS Suceava

Articol de Adi Dobre