CS United Galați a trecut marți seară, pe teren propriu, de FK Odorheiu Secuiesc, scor 5-4, într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României Futsal Fortuna. Careul de ași al Cupei României este astfel complet.

În lupta pentru trofeu au rămas patru echipe: divizionara secundă Kereszthegy Remetea, și prim divizionarele ACS West Deva, Autobergamo Deva și CS United Galați, campioana și deținătoarea Cupei României.

Lupta pentru un loc în careul de ași al competiției a debutat sâmbătă la Sala Sporturilor „Basilides Tibor” din Gheorgheni cu un duel devenit deja tradițional în județul Harghita, întâlnirea dintre AS Inter Gheorgheni și ACS Kereszthegy Remetea, rivale și în campionat, ambele fiind componente ale Seriei a II-a a ligii secunde (locul 2, respectiv locul 1). Cele două formații s-au aflat însă pentru prima oară în postura de a juca un meci cu o asemenea miză. În actualul sezon, cele două rivale din Harghita au făcut spectacol de câte ori s-au întâlnit: 5-5 la Remetea (în etapa a 3-a) și 3-1 pentru Kereszthegy la Gheorgheni (etapa a 8-a). La capătul unui meci foarte bun, Kereszthegy Remetea s-a impus la Gheorgheni cu scorul de 5-1 (1-0) și s-a calificat în premieră în Final Four-ul Cupei României. Duminică, 19 februarie, Sala Sporturilor din Mărășești a găzduit partida dintre divizionara secundă ACS Mausoleul și prim-divizionara ACS West Deva. Liderul din Seria I a Ligii a II_a, Mausoleul Mărășești, a dat o replică foarte bună mult mai experimentatei sale adversare, care a trebuit să se întrebunițeze serios pentru a se califica în Final Four-ul Cupei României, scor 3-2 (1-1) pentru hunedoreni. Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzdui ieri, luni, 20 februarie, duelul dintre CFR Timișoara și Autobergamo Deva, două formații care au cucerit trofeul de-a lungul anilor. La capătul unui meci echilibrat, Autobergamo s-a impus cu 2-1. Ieri, la Galați, a avut loc derby-ul sferturilor de finală, confruntarea dintre CS United și FK Odorheiu Secuiesc, câștigătoarea trofeului în 2020. La capătul unui meci foarte spectaculos, United Galați a reușit să se impună la limită și să completeze careul de ași al competiției.

Final Four-ul Cupei României ediția 2022-2023 este astfel complet!

Iată rezultatele sferturilor de finală:

Sâmbătă, 18 februarie
AS Inter Gheorgheni – ACS Kereszthegy Remetea 1-5 (0-1), Sala Sporturilor „Basilides Tibor” – Gheorgheni
Au marcat: Előd Tankó (27) / Boda Krisztián (16, 31, 33), Jakab Tamás (39)
Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila (ambii Odorheiu Secuiesc); Bărluțiu Ovidiu Ciprian (Cluj)
Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Duminică, 19 februarie
ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva 2-3 (1-1), Sala Sporturilor – Mărășești
Au marcat: Ștefan Lupu (7), Cătălin Nistor (23) / Ion AL Ioani (14, 33), Gálfi Artúr (27)
Arbitri: Hanceariuc Bogdan, Mihălcuț Andrei; Spaiuc Sebastian (toți din Iași)
Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

Luni, 20 februarie
CSF CFR 1933 Timișoara – Autobergamo Deva 1-2 (0-0), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Au marcat: Darius Nastai (28) / Cristian Matei (26), Florin Matei (38)
Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Pentek Laurentiu (Oradea)
Observator: Sandru Ilie (Pitești)

Marți, 21 februarie
CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 5-4 (3-2), Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați
Au marcat: Octavian Cireș (4), Andrei Crăciun (10), Leonardo Dos Santos „Pelé” (17, 24), Matei Boșneagă (28) / Balázsi Attila (7), Kedei Barna (16), Bálint Andor (23), Richárd Iszlai (30)
Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Chița Liviu (Pitești); Deaconu Laurențiu (Berceni)
Observator: Ivănescu Marian (București)

Articol de Adi Dobre