Ieșenii Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc vor oficia, luni, ca arbitri principali la meciul dintre echipele Imperial Miercurea Ciuc și FK Odorheiul Secuiesc, contând pentru finala Cupei României.

Este pentru prima dată când doi arbitri de futsal din același oraș au fost delegați să arbitreze o finală de Cupa României.

„Mă bucură faptul că munca celor doi este răsplătită. Bineînțeles că și pentru noi este o mândrie că, pentru prima dată, doi arbitri din același oraș arbitrează o finală de Cupa României la futsal. Le doresc succes și sper să marcăm, împreună, cât mai multe premiere naționale și internaționale„ a declarat Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași.

În aceste zile, la Odorheiul Secuiesc, se desfășoară turneul Final Four pentru desemnarea câștigătoarei Cupei României. După prima zi a competiției, duminică, au fost stabilite finalistele. Astfel, după un joc foarte echilibrat, în prima semifinală, FK Odorheiul Secuiesc a învins Autobergamo Deva cu scorul de 3-2, după ce, la pauză, hunedorenii conduceau cu 2-0. Meciul a fost arbitrat de Vlad Ciobanu și Daniel Deca (Brăila), rezervă fiind Bogdan Hanceariuc.

În cealaltă semifinală, Imperial Miercurea Ciuc a învins cu 5-1 (2-1) pe Luceafărul Buzău, jocul fiind arbitrat de Bogdan Hanceariuc și Liviu Chița (Pitești), rezervă fiind brăileanul Daniel Deca.

Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-3 (2-0)

Au marcat: Dos Santos (3), Magalhaes (18) / Bálint Andor (32, 35), Tankó Levente (40)
Cartonaș roșu: Sergiu Gavrilă (33)
Arbitri: Vlad Ciobanu, Daniel Decă Daniel – Bogdan Hanceariuc Bogdan
Observatori: Gabriel Gherman, Marius Năstasă

Imperial WET Miercurea Ciuc – Luceafărul Buzău 5-1 (2-1)

Au marcat: Cr. Matei (12, 24), Leonardo Dos Santos (14), Küsmödi (29), Tifan Tamas (32) / Gabriel Bobe (4)
Arbitri: Bogdan Hanceariuc, Liviu Chița – Daniel Decă
Observatori: Gabriel Gherman, Marius Năstasă

Meciul dintre Imperial Miercurea Ciuc și FK Odorheiul Secuiesc poate fi urmărit în direct, luni, începând cu ora 16.00, pe Pro X.

Recent, cei doi arbitri ieșeni au marcat și o premieră internațională, după ce au fost delegați de UEFA să oficieze, împreună, la jocul Rusia – Franța din preliminariile pentru Campionatul European de futsal 2022.

Narcis Pohoață (IAȘI)