Liga I Futsal Fortuna programează duminică, 20 februarie, primul meci al etapei a V-a a Turului suplimentar. De la ora 15:00, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău va găzdui duelul dintre Luceafărul și Clujana Cluj. Ambele formații vin după ce au ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Buzoienii au pierdut în fața echipei Sportul Ciorăști, rivala din campionat, scor 1-7, într-o confruntare disputată la Focșani. Clujenii au pierdut calificarea pe teren propriu, 3-8 cu FK Odorheiu Secuiesc. În aceste condiții, ambele se pot concentra de acum înainte pe luptele din Liga I.

Luceafărul Buzău continuă lupta pentru locul cinci cu Sportul Ciorăști, în timp ce Clujana Cluj nu mai poate evita ultimul loc. În cele două confruntări disputate până acum în acest sezon, Luceafărul conduce cu 2-0. Oamenii lui Iulian Trăsnea și Radu Burciu au învins cu 9-3 la Cluj (etapa a IV-a, 4 octombrie) și cu 9-4 la Buzău (etapa a XI-a, 28 noiembrie).

Florin Ignat: „CFR Timișoara va fi o nucă tare”

Săptămâna viitoare va debuta cu o confruntare pe muchie de cuțit, CFR Timișoara – CS United Galați. Meciul de luni, 21 februarie, este important pentru bănățeni și capital pentru oaspeții de la Galați, care vin după succesul entuziasmant de pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-2, rezultat în urma căruia echipa lui Florin Ignat a reintrat în lupta pentru primul loc! Dacă va învinge la Timișoara, United Galați va urca pe poziția secundă în clasamentul Ligii I. United Galați a făcut repetiția generală pentru duelul de luni la Târgu Secuiesc, acolo unde a învins KSE, scor 9-6, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

„CFR Timișoara va fi, cu siguranță, o nucă tare pentru CS United Galați”, este de părere Florin Ignat, antrenorul jucător al echipei CS United. Trupa pregătită de Robert Lupu și Valentin Ilaș le-a făcut zile negre gălățenilor în cele două confruntări din Faza I a acestui sezon, chiar dacă vicecampioana României s-a impus de fiecare dată. În prima partidă, disputată la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, în etapa a V-a (12 octombrie), United s-a impus cu 2-1, la capătul unui duel deosebit de echilibrat. Partida retur, jucată pe 1 decembrie la Galați (etapa XII-a), a fost câștigată de United cu scorul de 4-2.

Autobergamo – Sportul Ciorăști 6-4, 6-0

Etapa a V-a a Turului suplimentar al Ligii I se va încheia marți seară în direct la Digi Sport! Sala Sporturilor din Focșani va găzdui partida dintre Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva. După victoria din etapa precedentă de la Cluj și calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, jucătorii micuței echipe din comuna vrânceană Ciorăști vor să îi pună piedică liderului Ligii I, Autobergamo Deva! În prima partidă din istoria connfruntărilor directe dintre Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva, jucată pe 19 septembrie (etapa a III-a a Fazei I) la Focșani, Sportul Ciorăști a făcut o partidă curajoasă, dar, în cele din urmă, a fost nevoită să se recunoască învinsă, Deva impunându-se cu scorul de 6-4. La retur (etapa a X-a, 20 noiembrie), Autobergamo Deva a câștigat fără drept de apel, 6-0. Trupa pregătită de Victor Acosta Garcia are un moral bun înaintea deplasării la Focșani. Deva a câștigat dramatic duelul cu CFR Timișoara din Cupa României și s-a calificat în „sferturi”.

Echipa FK Odorheiu Secuiesc va sta în această etapă. Dacă United Galați va învinge la Timișoara, formația pregătită de Jakab Zoltan va pierde locul secund.

Liga I – Tur suplimentar, etapa a V-a:

Duminică, 20 februarie, ora 15:00, Luceafărul Buzău – CFF Clujana Cluj
Luni, 21 februarie, ora 18:00, CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați
Marți, 22 februarie, ora 18:00, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva, în direct la Digi Sport

  • echipa FK Odorheiu Secuiesc stă în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 34p (14 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 33p (16m); 3. United 31p (15m); 4. CFR 1933 Timișoara 27p (15m); 5. Sportul Ciorăşti 16p (15m); 6. Luceafărul Buzău 13p (15m); 7. Clujana Cluj 3p (16m)

Articol de Adi Dobre