Cu ocazia Săptămânii europene a sportului (#BeActive), pe data de 29 septembrie, are loc turneul „Uniți prin sport”, care promovează incluziunea tinerilor cu sindrom Down si alte dizabilități intelectuale prin intermediul sportului.

„Uniți prin sport” va aduce împreună sportivi cu dizabilități și sportivi care se antrenează la nivel profesionist, care vor juca în echipe mixte meciuri unificate de fotbal, handbal și baschet. Scopul acestor partide este de a sublinia puterea sportului de a aduce oamenii împreună, indiferent de nivelul de performanță, abilități sau particularități.

La final, va avea loc o festivitate de premiere pentru toți participanții, dar și momente de muzică live susținute de artiști precum Xonia și Marian Vasilescu. Jucătorii participanți la eveniment vor avea parte și de susținerea unor sportivi renumiți.

„Uniți prin sport” va avea loc la Centrul Sportiv Apollo din București, joi, 29 septembrie, între orele 13:00 și 17:00 și este organizat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, CSM București, Baschet Club Laguna Sharks, Școala de fotbal Rapid, Primăria Sectorului 3, Centrul Sportiv Apollo și Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Ce este Săptămâna europeană a sportului?

Săptămâna europeană a sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive. Inițiativa are loc în fiecare an între 23 și 30 septembrie și are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea.

Sportul și activitatea fizică își aduc un aport semnificativ la sănătatea și bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică în Europa este în prezent în stagnare și chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului este un răspuns comun la această provocare, precum și un apel la acțiune.