Întrunit miercuri, 19 februarie, Comitetul Executiv al FRF a aprobat Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga 3.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească acele cluburi care aspiră la participarea în Liga 3 din sezonul 2020/2021 acoperă zonele sportive, de infrastructură, administrative și de personal, juridice și financiare.

Obiectivele procesului de evaluare a condițiilor minime de participare sunt:

  • Promovarea și îmbunătățirea continuă a standardelor minime legate de organizarea și funcționarea cluburilor de fotbal;
  • Acordarea unei atenții prioritare formării tinerilor jucători în cadrul cluburilor la care activează;
  • Adaptarea infrastructurii sportive a cluburilor în vederea asigurării dotărilor necesare pentru jucători, oficiali, spectatori, etc, precum și pentru asigurarea siguranței acestora;
  • Îmbunătăţirea capacităţilor economico – financiare prin introducerea unui nivel ridicat de disciplină şi raţionalitate în privinţa gestionării resurselor financiare ale cluburilor de fotbal;
  • Acordarea de către cluburi a importanţei cuvenite achitării la termen a angajamentelor financiare asumate față de angajații relevanți, autorităţile fiscale şi către alte cluburi.

Condițiile de participare au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Primul sezon va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare. Totuși, cluburile care nu vor depune documentația vor fi amendate cu suma de 20.000 lei.