Federația Română de Fotbal a găzduit la Casa Fotbalului joi, 17 martie, o masă rotundă pe tema egalității de gen în federațiile sportive. Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă.

Discuția a făcut parte din proiectul PROGRES – Promovarea Egalității de Gen în Sport, iar participanții la discuție au fost Peter Busuttil, reprezentant al Federației Malteze de Fotbal, Maya Lucia, jucătoare în naționala Maltei, Irina Giurgiu, antrenoare la loturile naționale ale României, și Andreea Rusu, director executiv al Centrului FILIA, ONG partener al proiectului.

În cadrul proiectului, a fost elaborat un studiu care analizează inegalitatea de gen din mai multe federații sportive europene, felul în care arată inegalitatea în diferite sporturi, dar și acțiuni care pot fi făcute pentru a elimina aceste discrepanțe.

Scopul proiectului PROGRES este de a promova inclusziunea socială și oportunitățile egale în sectorul sportiv și mai ales în cel fotbalistic. Federațiile implicate în proiect sunt cele din Norvegia, Malta și Macedonia de Nord, iar România este reprezentată prin Centrul FILIA.